Υπέρ της άρσης ασυλίας των έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλο, Ε. Μπούκουρα, Γ. Γερμενή, Η. Παναγιώταρου, Η. Κασιδιάρη και Χρ. Αλεξόπουλο αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής. Στην ψηφοφορία ψήφισαν 247 βουλευτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον Ηλία Παναγιώταρο (ζητήθηκε άρση για δύο αδικήματα): υπέρ της άρσης ασυλίας για την πρώτη περίπτωση ψήφισαν 246, κατά 0 και παρών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, επειδή – όπως δήλωσε – «το αδίκημα περί στάσης δεν εξειδικεύεται», ενώ για τη δεύτερη 247 ψήφισαν υπέρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον Ηλία Κασιδιάρη: υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 247 βουλευτές.

Για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο: υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 246, ενώ λευκό ψήφισε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης.

Για τους Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλο και Στ. Μπούκουρα: υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 246 βουλευτές, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο που ανήκε στον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο.

Για τους συγκεκριμένους βουλευτές ανοίγει πλέον ο δρόμος, προκειμένου να τους απαγγελθεί η κατηγορία για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και να κληθούν σε απολογία.

Όταν ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις τους, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την ψηφοφορία.

«Ζητώ να έχω μόνιμη άρση ασυλίας για να μην κουράζονται Σώμα και επιτροπές» είπε ο Ηλίας Παναγιώταρος και έκανε λόγο για show με συλλήψεις αρχηγού και έξι βουλευτών.

«Ευτυχώς για την κοινή γνώμη και τους τέως ψηφοφόρους της ΝΔ που καταλαβαίνουν το show που έγινε πριν από 20 ημέρες και έρχονται στη Χρυσή Αυγή. Δείχνουν ότι η Χρυσή Αυγή ήταν, είναι και θα παραμείνει εδώ» δήλωσε ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Στους βουλευτές μοιράστηκε ένα ψηφοδέλτιο με τα ονόματα όλων των βουλευτών για τους οποίους ζητήθηκε η άρση της ασυλίας τους και δίπλα ψήφισαν «υπέρ», «κατά», «παρών», καθώς και ένα «λευκό».

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική αλλά όχι μυστική. Από τη διαδικασία απουσίαζαν οι πολιτικοί αρχηγοί Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αλέξης Τσίπρας και η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ συμμετείχαν ο Πάνος Καμμένος και ο Φώτης Κουβέλης.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής είχε εισηγηθεί την άρση ασυλίας των έξι βουλευτών.

Για τους βουλευτές Μπούκουρα, Γερμενή και Ηλιόπουλο, το αίτημα των εισαγγελικών Αρχών αφορά στα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Για τους βουλευτές Παναγιώταρο, Κασιδιάρη και Αλεξόπουλο αφορά σε αδικήματα για παλαιότερες υποθέσεις, όπως για παράδειγμα τα επεισόδια έξω από το θέατρο «Χυτήριο».

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα η απόφαση για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α., Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013, 07:49

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης