Με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι συναντήθηκε στη Φρανκφούρτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Ντράγκι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσε ότι είχε εποικοδομητική συζήτηση με τον επικεφαλής της ΕΚΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης τόνισε ότι το πρόγραμμα «πυροδοτεί την αποπληθωριστική κρίση στην Ελλάδα».

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι η «ΕΚΤ είναι και κεντρική τράπεζα της Ελλάδας» προσθέτοντας ότι «η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι μπορεί να στηρίξει τα κράτη-μέλη».  Εξέφρασε δεν την βεβαιότητά του για την σύντομη ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η διαπραγμάτευση με τους εταίρους μπορεί να ολοκληρωθεί σε σύντομο διάστημα» υπογράμμισε.

Αύριο Πέμπτη, ο κ. Βαρουφάκης θα συναντηθεί με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχολιάζοντας στην βρετανική «Telegraph» πως θα προσπαθήσει να είναι «όσο πιο γοητευτικός μπορεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τετ α τετ έχει προγραμματιστεί για τις 11:30.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται οι διπλωματικές επαφές του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Παρίσι προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ.

Η συνάντηση γίνεται στη σκιά της φερόμενης άρνησης της ΕΚΤ να αυξήσει κατά 10 δισ. ευρώ το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων που αποτελεί τον «πυρήνα» του σχεδίου του Έλληνα υπουργού Οικονομικών για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Η Ελλάδα έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με το σχέδιο ανταλλαγής κρατικού χρέους με ομόλογα με ρήτρα ανάπτυξης, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει αισιόδοξος για την επίλυση του θέματος του ελληνικού χρέους και ότι εισέπραξε θετική ανταπόκριση κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με χρηματοπιστωτικούς παράγοντες στο Λονδίνο τη Δευτέρα.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης