Με το φόβο ότι ίσως κάτι διαδικαστικό «στραβώσει» την τελευταία στιγμή, υπό καθεστώς καχυποψίας και συγκρούσεων και υπό τη νέα διχόνοια που καλλιέργησαν οι ψευδείς διαρροές για επίσημη στήριξη υποψηφίου από τον Κώστα Καραμανλή, η ΝΔ βαδίζει στην τελική ευθεία προς την κάλπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όποιος καεί από την Info-solutions φυσάει και τη… Vodafone, έπειτα από το εκλογικό φιάσκο του ΝοέμβρηΤο φιάσκο της 20ής Νοεμβρίου καθιστά ιδιαίτερα προσεκτικούς κυρίως τους υπεύθυνους για τη διοργάνωση των εκλογών καθώς, είναι γνωστό ότι όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι. Πόσο μάλλον όταν τον φιάσκο αποδόθηκε από πολλά σημαίνοντα στελέχη σε σαμποτάζ. Πρόβες από την εταιρεία Vodafone με τη συνεργασία αρμόδιων στελεχών του κόμματος γίνονται και ξαναγίνονται καθώς έχουν διαπιστωθεί κάποιες τεχνικές αδυναμίες που πρέπει να διορθωθούν, ώστε το πρωί της Κυριακής που θα ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα η διαδικασία να είναι άψογη.

«Μόνο τότε θα πάρουμε βαθιά ανάσα…» έλεγε στέλεχος του κόμματος.

Πέρα από τα διαδικαστικά, το κλίμα παραμένει ψυχρό και συγκρουσιακό. Οι τρεις μήνες που έχουν μεσολαβήσει από την ημέρα κήρυξης των εσωκομματικών εκλογών έχουν προκαλέσει ρήξεις που καθιστούν άγνωστη την πορεία της ΝΔ την επόμενη ημέρα καθώς δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα νομιμοποίησης του νέου προέδρου.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ένταση με την οποία θα τεθεί το θέμα αυτό εξαρτάται άμεσα και από τη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές. Η πληγωμένη αξιοπιστία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα χαρακώματα που έχουν στηθεί, η καμαρίλα που έχει αναδυθεί, ο αναξιοπρεπής πόλεμος με τους τόνους λάσπης που έχουν χυθεί, έχουν προβληματίσει και απαξιώσει την παράταξη σε μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων της που παρακολούθησε μία ανούσια προεκλογική εκστρατεία χωρίς ουσιαστικό πολιτικό λόγο για το μέλλον του κόμματος και της χώρας. 

Μία δήλωση, μία διαρροή αρκεί για να φουντώνει ξανά και ξανά τις έριδες. Το τελευταίο περιστατικό με τη «δημόσια στήριξη» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον Κώστα Καραμανλή  -που αποδείχθηκε ανύπαρκτη- έδωσε αφορμή να βγουν και πάλι τα μαχαίρια αλλά και να μεγαλώσει την καχυποψία για τους σκοπούς των κύκλων που διαρρέουν ψευδείς ειδήσεις.

Πιστεύοντας στη δυνατότητα νίκης από την πρώτη Κυριακή, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καλεί όλους τους νεοδημοκράτες στην κάλπη. Παράλληλα, αρνείται να δεχθεί το βάρος να εγγυηθεί για μία τεχνική διαδικασία, ενώ ως προς το σκηνικό της επόμενης ημέρας, ο υποψήφιος πρόεδρος εκτιμά ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης καθώς την ενότητα εγγυάται η πλατιά βάση της ΝΔ. Στη στρατηγική απέναντι στην  κυβέρνηση επιμένει στο  «όχι» στα υφεσιακά μέτρα και στο «ναι» στις ορθές μεταρρυθμίσεις.

Με την αισιοδοξία ότι μπορεί να έρθει η νίκη την πρώτη Κυριακή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης  έχει στήσει μία προεκλογική εκστρατεία βασισμένη στην αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση. Αποκλείει τη σύμπραξη σε μία κυβέρνηση συνεργασίας από τη στιγμή που δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ελάχιστη συνεννόηση και καθώς στα θέματα οικονομικής πολιτικής υπάρχει χάος ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. 

Το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες στοχευμένες διαρροές όσο πλησιάζει η εκλογική αναμέτρηση άφησε ανοικτό ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Δήλωση ενδεικτική του πολέμου χαρακωμάτων μέσα στο κόμμα. Ο υποψήφιος πρόεδρος εκτιμά ότι η κάλπη θα του δώσει πρωτιά και χαρακτηριστική είναι η ανάρτησή του στο twitter: «Πολλοί θα βρεθούν προ εκπλήξεως την επόμενη Κυριακή». Απέναντι στην κυβέρνηση ο Απόστολος Τζιτζικώστας λέει σε όλα «όχι».  

Στην ίδια γραμμή και ο Άδωνις Γεωργιάδης, αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και σε περίπτωση οικουμενικής κυβέρνησης. Στις προεκλογικές του ομιλίες τονίζει ότι η χώρα βρίσκεται στη δεινότερη θέση των τελευταίων χρόνων, έχοντας γυρίσει σε μεγάλη ύφεση με υπαιτιότητα της κυβέρνησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης