Έναν και πλέον μήνα μετά τις φονικές πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιτεχνούπολης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετέβη στο πολύπαθο Μάτι, απ’ όπου απέστειλε το μήνυμα ότι η περιοχή «δεν έχει ξεχαστεί».
Στην επίσκεψή του ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με επιτροπές κατοίκων και άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ακόμη και σήμερα, ενώ έθεσε ως στοίχημα την «αναγέννηση» του τόπου.

Η επίσκεψη
«Είμαι εδώ για να δώσω το μήνυμα ότι το Μάτι δεν θα ξεχαστεί μετά το πέρας της θλιβερής δημοσιότητας των πρώτων ημερών. Είναι ένα στοίχημα να αναγεννηθεί. Να προστατευτούν οι ιδιοκτήτες, οι κάτοικοι, αλλά και να αντιμετωπιστούν χρόνιες στρεβλώσεις και παθογένειες στην περιοχή» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους εκπροσώπους των κατοίκων.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους κατοίκους να του πουν με ειλικρίνεια ποια από τα αιτήματα που του είχαν θέσει στη συνάντηση που είχαν στο Μ. Μαξίμου στις 6 Αυγούστου έγιναν, ποια προχωρούν και ποια όχι, υπογραμμίζοντας ότι δεν ήρθε εδώ για τις εντυπώσεις. «Μάχη δίνουμε» τόνισε. «Ήρθα για να ακούσω από εσάς τους κατοίκους ποιες είναι οι άμεσες ανάγκες και ποιοι οι στόχοι που πρέπει να επικεντρώσουμε» πρόσθεσε.
Ομιλία Τσίπρα:

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για θέματα Καθημερινότητας του Πολίτη Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος έχει και την ευθύνη συντονισμού για την επόμενη μέρα στο Μάτι, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, αλλά και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Οι υπουργοί και η περιφερειάρχης είχαν την ευκαιρία νωρίτερα να συζητήσουν με τις επιτροπές κατοίκων και να τους ενημερώσουν. Ενημέρωση έκανε επίσης ο πρόεδρος του «Δημόκριτου».
Η άφιξη του Αλ. Τσίπρα στο Μάτι:

Πηγή φωτό: Eurokinissi
Πηγή βίντεο: ΕΡΤ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης