Της Άντζελας Πεΐτση

Σε μόλις επτά ημέρες λειτουργίας, η πλατφόρμα επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ «members.onned.gr» έχει «πάρει φωτιά» αφού το ενδιαφέρον είναι πάρα πολύ μεγάλο, από τους νέες και της νέες τόσο από την Ελλάδα όσο κι από το εξωτερικό. Περίπου 1.000 νέοι και νέες, έχουν δηλώσει υποψηφιότητα για σύνεδροι και την ίδια στιγμή, ξεπερνούν ήδη τις 21.000 οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί για το σύνολο των υποψηφίων συνέδρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του zougla.gr, «οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο» όπως είπαν χαρακτηριστικά και εξήγησαν πως «κάθε ένα λεπτό δύο νέοι υπογράφουν για την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ»

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες γαλάζιες πηγές, ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων έχει κατέβει στα 23 χρόνια, ενώ τα νέα μέλη ξεπερνούν το 40% των μέχρι τώρα υπογραφών, κάτι που δείχνει την μεγάλη ανανέωση στην ΟΝΝΕΔ.

Με το Συνέδριο να πραγματοποιείται σε μόλις ένα μήνα από σήμερα –και συγκεκριμένα στην Αθήνα από τις 21 έως και τις 23 Οκτωβρίου- φαίνεται ότι το πρώτο στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ήδη κερδηθεί αφού είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται αυτό το σύστημα.
Υπενθυμίζεται πως από την αρχή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε θέσει ως κριτήριο το άνοιγμα σε ολόκληρη τη νέα γενιά, σε όλους τους νέους, ανεξάρτητα από το αν ήταν μέλη του κόμματος μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, «το να μπορεί η κάθε νέα και ο κάθε νέος να γίνεται Σύνεδρος στη μεγαλύτερη Νεολαία της χώρας, απλά συγκεντρώνοντας 30 μοναδικές υπογραφές συμπολιτών του δεν είναι απλά κάτι καινοτόμο. Θέτει καινούργιους κανόνες για την αντίληψη που έχουμε στη χώρα για την αντιπροσωπευτικότητα, την δημοκρατικότητα, την μοντέρνα πολιτική».

Αλλαγές αναμένεται να υπάρχουν και στη δομή της Νεολαίας ενώ μεγάλη έμφαση θα δοθεί στο debating μεταξύ των στελεχών ώστε να πολιτικοποιηθεί η οργάνωση και να αναδειχθούν νέα στελέχη.

Υποψήφιοι που ακούγονται μέχρι τώρα είναι ο Κώστας Δέρβος από την Αθήνα, ο Ανδρέας Καρασαρίνης από τη Μυτιλήνη και ο Θανάσης Βαμβίνης από τη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, διευκρινίζεται πως ο στόχος περιορισμού της ισχύος των μηχανισμών εξυπηρετείται και από το μοντέλο ανακήρυξης των Συνέδρων. Συγκεκριμένα, σύνεδρος αναδεικνύεται όποιος νέος (18 – 32) συγκεντρώσει 30 μοναδικές υπογραφές από άλλους νέους. Υποψήφιος μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, ανεξάρτητα από το αν ήταν μέλος της ΟΝΝΕΔ ή όχι. Τονίζεται πως δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συνέδρων. Υπογράφοντες και υποψήφιοι σύνεδροι γίνονται αυτομάτως μέλη ΟΝΝΕΔ δηλώνοντας ότι συμφωνούν με τις αρχές και αξίες της Ν.Δ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης