Δήλωση με νόημα έκανε ο Αλέξης Τσίπρας λίγη ώρα πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα έχει κρίσιμη συνάντηση, κατά πολλούς μία μίνι σύνοδο κορυφής, με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Είμαι αισιόδοξος ότι η Ευρώπη θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό, είπε ο Τσίπρας
«Καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για έναν έντιμο συμβιβασμό. Έναν συμβιβασμό που θα δώσει τέλος στα σενάρια για Grexit και στην καταστροφολογία. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει σχόλια ούτε άλλο κείμενο από τους εταίρους για την πρότασή τους. Στις Βρυξέλλες θα συζητήσουμε πάνω στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι αναγκαίο η πολιτική ηγεσία να προσχωρήσει στον ρεαλισμό προς όφελος μιας ενωμένης Ευρώπης. Είναι ανάγκη οι θεσμοί της Ευρώπης να δείξουν ρεαλισμό, χρειάζεται ενότητα. Χρειαζόμαστε την ενότητα, πρέπει να αποφύγουμε τη διαίρεση. Είμαι αισιόδοξος ότι η Ευρώπη θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό».

Στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, το οποίο απογειώθηκε το μεσημέρι από την Αθήνα, βρίσκονται ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά την άφιξή του στο Υπουργείο Οικονομικών ερωτηθείς γιατί δεν πάει Βρυξέλλες είπε: «Ο κ. Σόιμπλε πάει;».

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος αναμένεται να προσγειωθεί στις Βρυξέλλες στις 15.30.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ







σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης