Διαδικασίες με τις οποίες διογκώθηκε το χρέος των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας μπορεί να φέρει στο φως η επιτροπή για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε σκεπτικισμό απέναντι στην προσφυγή σε εξεταστικές επιτροπές προκειμένου να καλυφθεί «η αποτυχία του πολιτικού και δικαστικού συστήματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που μπορεί να κάνει η Επιτροπή είναι να φέρει όλα τα πράγματα στο φως: Το τι συνέβη με τα διόδια, το τι συνέβη με την Goldman Sachs. Να ξέρουν όλοι ότι δεν θα μπορούσε παρά να απογειωθεί το δημόσιο χρέος στην ελλειμματική περιοχή της ευρωζώνης. Να καταλάβουν οι πολίτες πως το ελληνικό, το ιρλανδικό, το ισπανικό χρέος ήταν απαραίτητο για να λειτουργεί η ευρωζώνη όπως χτίστηκε» ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών.

«Ναι στη διαφάνεια. Φοβάμαι όμως, δυστυχώς, ότι υπάρχει μια τάση στην Ελλάδα, η αποτυχία του πολιτικού συστήματος και της Δικαιοσύνης να μεταφέρεται σε εξεταστικές επιτροπές στη Βουλή» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Διαβάστε επίσης:

Αυλαία για την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους
, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Απριλίου 2015, 14:52

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης