Την πεποίθησή του ότι η ώρα της συμφωνίας με τους δανειστές πλησιάζει όλο και περισσότερο εξέφρασε, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, ο Γιάνης Βαρουφάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι υπάρχει σημαντική σύγκλιση απόψεων, μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, σε ό,τι αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τη μεταρρύθμιση του ΦΠΑ και την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι η απόσταση παραμένει στα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό.

Η απόσταση παραμένει μεταξύ Ελλάδας και δανειστών στα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό
Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η διαδικασία δεν αφορά πλέον στις μεταρρυθμίσεις, αλλά σε τεχνικά ζητήματα και την πολιτική διαπραγμάτευση.

«Στόχος μας είναι να υπάρξει μια απόφαση που θα κλείνει πολύ γρήγορα την τρέχουσα αξιολόγηση. Κατά πάσα πιθανότητα, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα υπάρχει τελική συμφωνία με τους εκπροσώπους των Θεσμών» τόνισε.

To πιο πολυσυζητημένο στιγμιότυπο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το τετ-α-τετ με τον Σόιμπλε

«Σήμερα ήταν η πιο φιλική συζήτηση που έχουμε κάνει με τον κ. Σόιμπλε και θεωρώ ότι έμαθα πράγματα από αυτόν. Έχουμε συμβιβαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά δεν θα υπαναχωρήσουμε από τις “κόκκινες γραμμές”» ξεκαθάρισε.

Για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος

Σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, δήλωσε πως αυτό είναι στην ευχέρεια της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Νομίζω ότι η προσφυγή στο λαό είναι μια κίνηση άμυνας, την οποία αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ανάγκη να την κάνουμε – Έχουμε τη λαϊκή εντολή, δεν χρειαζόμαστε άλλη εντολή. Σημειώθηκε ουσιαστική σύγκλιση εν όψει των προσπαθειών μας αλλά και των κλιμακίων. Δυστυχώς η συμφωνία δεν επετεύχθη. Οι Θεσμοί και οι εταίροι προσπαθούν και συνεχίζουν για την εξεύρεση λύσης με θετικό πνεύμα» συμπλήρωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Για την ΕΚΤ

Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ σημείωσε: «Σεβόμαστε απολύτως την ανεξαρτησία της ΕΚΤ. Ακολουθεί τους κανόνες της και κρίνει πότε θα κάνει την οποιαδήποτε κίνηση».

Για το θέμα της ρευστότητας, τόνισε πως είναι φλέγον ζήτημα. «Από άποψη χρονοδιαγράμματος, μιλάμε για τις επόμενες εβδομάδες» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Oι επαφές Βαρουφάκη πριν το Eurogroup

Αναλυτικά οι δηλώσεις Βαρουφάκη μετά το πέρας του Eurogroup:

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης