Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης Βουλή μεταξύ βουλευτών από όλα τα κόμματα και χρυσαυγιτών. Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν στο βήμα της Ολομέλειας ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός ο οποίος παραλίγο να πιαστεί στα χέρια με τον Νίκο Ξυδάκη. 

«Είστε προδότες, είστε προδότες, ξέρετε τι σας περιμένει!» φώναξε ο Γ. Λαγός και τότε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης πήγε μπροστά του και τα πνεύματα οξύνθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Γιάννης Λαγός αναφέρθηκε και στον πρόεδρο της Βουλής λέγοντας ότι «έκλαιγε ο Βούτσης» για την επιστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων και συμπληρώνοντας «οι χρυσαυγίτες μπορούν να κυκλοφορούν στο δρόμο, να μιλούν και να ακούνε τους πολίτες, γιατί δεν είναι “λαμόγια” σαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα, επιτέθηκε και στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου λέγοντας ότι θα κάνει γενίτσαρους τα παιδιά, τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ δεν γινόταν παρά να αντιδράσουν στις συνεχείς ύβρεις.

Στον προεδρεύοντα Σπύρο Λυκούδη κατευθύνθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, ζητώντας του να λάβει μέτρα. Την ώρα που ο κ. Ξυδάκης ήταν όρθιος στην αίθουσα, χαρακτήρισε τον Γιάννη Λαγό «υπόδικο», «χιτλερόψυχο», «αρνητή της Δημοκρατίας». «Κάτσε κάτω ρε προδότη! Φύγε από δω ρε!», επέμεινε ο Γιάννης Λαγός.

Ο Σπύρος Λυκούδης κάλεσε τη φρουρά και διέκοψε τη συνεδρίαση, όταν ο Νίκος Ξυδάκης και ο Γιάννης Λαγός βρέθηκαν ανησυχητικά κοντά ο ένας στον άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βούτσης πρότεινε να αποβληθεί η Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανέφερε ότι η στρατηγική της έντασης της Χρυσής Αυγής πρέπει να καταγγελθεί, ενώ πρότεινε να παραπεμφθεί όλη η κοινοβουλευτική της ομάδα στην επιτροπή δεοντολογίας και να τιμωρηθεί με την ποινή της αποβολής από το κοινοβούλιο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπως προβλέπεται.

«Η στρατηγική της έντασης θα πρέπει να καταγγελθεί με όλους τους τόνους και με όλη τη δύναμη, από όλο το πολιτικό σύστημα του δημοκρατικού και συνταγματικού τόξου. Χωρίς συμψηφισμούς, χωρίς τακτικισμούς οι οποίοι έδειξαν και στην Ευρώπη και στην χώρα μας που οδηγούν όταν το αυγό του φιδιού συνεχώς με την ατζέντα την οποία αναδεικνύεις και παράγεις το ζεσταίνεις και το διαμορφώνεις. Αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να συνεχιστεί τουλάχιστον μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο θα πρέπει για τις αναφορές που έγιναν. Να συγκληθεί ξανά η επιτροπή δεοντολογίας.

»Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σαφείς ότι εάν αποτελούν συνέχιση μιας στρατηγικής έντασης οι επιθέσεις διχασμού, μισαλλοδοξίας και επικινδυνότητας στις διεθνείς σχέσεις της χώρας τις οποίες δυναμιτίζουν με τις δηλώσεις τους έτσι ώστε να δημιουργούνται αντισώματα και να ανατροφοδοτείται μία ένταση με τις πιο ακραίες δυνάμεις Γκρίζων και άλλων πολύχρωμων λύκων στην γείτονα χώρα αυτά όλα θα πρέπει να αποκαλυφθούν να στηλιτεύουν να απομονωθούν με τον πλέον αυστηρό τρόπο από τον κανονισμό της Βουλής αλλά και στο Δημόσιο λογο . Εάν δεν το κάνουμε εμείς εδώ δεν μπορεί να το κάνει κανείς άλλος» τόνισε ο Ν. Βούτσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης