ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Της Σπυριδωνίας Κρανιώτη Η Ντίνα Μιχαηλίδη και η Ιωάννα Ασημακοπούλου πρωταγωνιστούν στην παράσταση «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» σε σκηνοθεσία Γιώργου Δάμπαση.

Το αγαπημένο νεοελληνικό έργο, του σπουδαίου Ιάκωβου Καμπανέλλη ζωντανεύει στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη» με έναν θίασο ταλαντούχων ηθοποιών υπό την φρέσκια σκηνοθετική ματιά του Γιώργου Δάμπαση.

Τέσσερις δεκαετίες μετά το πρώτο του ανέβασμα το έργο «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού», μοιάζει σαν να γράφτηκε χθες, καθώς καυτηριάζει τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας και τις συνέπειες της κοινωνικοπολιτικής εξουσίας και του καπιταλισμού με μοναδικό τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παράσταση προσεγγίζει το κείμενο με μια σύγχρονη οπτική,αναδεικνύοντας το χιούμορ και την κωμικότητά του.

Η Ντίνα Μιχαηλίδη και η Ιωάννα Ασημακοπούλου μίλησαν στο zougla.gr για την παράσταση «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» και εξήγησαν τις ιδιαιτερότητες του έργου και των ρόλων τους καθώς και τους λόγους που το καθιστούν διαχρονικό.

«Ο Καμπανέλλης επειδή είναι έλληνας στοχεύει στο σήμερα και στην καρδιά μας» σχολίασαν οι γνωστές ηθοποιοί και έδωσαν έμφαση στην φρέσκια σκηνοθετική ματιά του Γιώργου Δάμπαση.

Oι αγαπητές ηθοποιοί μίλησαν για τον θεσμό της οικογένειας και την ανδροκρατούμενη κοινωνία και σχολίασαν την βαθιά αίσθηση της κωμικότητας του Καμπανέλλη.

Η Ντίνα Μιχαηλίδη τόνισε πως για την καινούργια χρονιά ονειρεύεται έναν καλύτερο κόσμο με ειρήνη και αγάπη και όχι τόσους θανάτους στα νερά .Η καταξιωμένη ηθοποιός σχολίασε πως δεν πρέπει να ασχολούμαστε με ανοησίες και να δημιουργούμε πηγές τριβής.

Η Ιωάννα Ασημακοπούλου τόνισε πως για την καινούργια χρονιά ονειρεύεται έναν κόσμο με λιγότερο πόνο και περισσότερη ενσυναίσθηση . Η αγαπητή ηθοποιός ευχήθηκε αγάπη και αλληλεγγύη για όλους.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

 

 

 

 

Λίγα λόγια για το έργο όπως τα έγραψε ο ίδιος ο συγγραφέας:

«…Τα εφτά αδέρφια, γυναίκες κι άντρες, κληρονόμοι μιας μεγάλης βιομηχανικής επιχείρησης, ζουν κάτω από την τυραννική αθανασία ενός εφτάψυχου πατέρα που μολονότι είναι σε μόνιμη αφασία, διατηρεί το 51% των μετοχών, κρατώντας έτσι τους διαδόχους του σε άγνοια για τη μελλοντική υπόσταση του καθενός μέσα στην εταιρία. Ανελέητες ραδιουργίες και λυσσαλέοι καβγάδες γίνονται συνέχεια ανάμεσά τους με στόχο την εξασφάλιση του πόστου ηγεσίας. Στην πιο άγρια απ’ τις μεταξύ τους διαμάχες και ενώ έχουν φτάσει στη με όλα τα μέσα αλληλοεξουθένωση, διαπιστώνουν, σε απόγνωση ότι κυνηγούν μια «τελειωμένη» υπόθεση, επενδύουν ένα μέλλον που δεν το ορίζουν…»

Μια άκρως ενδιαφέρουσα θεατρική σύμπραξη που θα απολαμβάνουμε κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τον Δεκέμβριο στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη».
Για είκοσι προγραμματισμένες παραστάσεις.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Γιώργος Δάμπασης
Σκηνικά/Κοστούμια: Μίκα Πανάγου
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Επιμέλεια Κίνησης: Εύα Μιχαλά
Βοηθός Σκηνοθέτη: Θαλασσιά Αντωνοπούλου
Μουσική Φοίβος Δεληβοριάς

Παίζουν οι ηθοποιοί : Ντίνα Μιχαηλίδη ,Ιωάννα Ασημακοπούλου, Φώτης Λαζάρου , Ηρώ Μπέζου ,Μιχάλης Τιτόπουλος , Αλέξανδρος Σωτηρίου , Πέτρος Σπυρόπουλος, Κλεοπάτρα Μάρκου, Εύα Μιχαλά

Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00μ.μ.

Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική Είσοδος: 14,00 ευρώ
Φοιτητικό/Ανέργων: 8,00 ευρώ
Προπώληση: 12,00 ευρώ

Θέατρο Τζένη Καρέζη
Ακαδημίας 3, τηλ.2103636144- 2103644921

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης