Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Παρακολουθήστε την πρόβα του μεγάλου Κρητικού ερμηνευτή Βασίλη Σκουλά μαζί με τον Αρμενοσύριο ουτίστα Haig Yazdjian, ενόψει της παράστασης στο Μέγαρο Μουσικής στις 16 Μαΐου 2015, με τίτλο «Κρήτη-Παλαιστίνη». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την Τατιάνα Παπαγεωργίου στο πιάνο, οι δύο καλλιτέχνες ερμηνεύουν το τραγούδι «Μεσοπέλαγα αρμενίζω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Από την Κρήτη στην Παλαιστίνη

Στις 16/5 στο Μέγαρο Μουσικής Aθηνών ο σπουδαίος Κρητικός λυράρης Βασίλης Σκουλάς σμίγει σε μια παράσταση-έκπληξη με την παλαιστινιακή ομάδα «Sareyyet Ramallah Dance Company» και τον «Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης» σε παραδοσιακά κρητικά-παλαιστινιακά τραγούδια και συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη.

Πρόκειται για μια παράσταση γεμάτη χρώματα με μοναδικές στολές και κοσμήματα από την ιματιοθήκη του Ramallah Folklore Dance Group και του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης.

Για πρώτη φορά 25 συντελεστές από την Παλαιστίνη συμπράττουν με τον Βασίλη Σκουλά και τον Όμιλο Bρακοφόρων.

Το μουσικό ταξίδι θα περάσει από την παράδοση και την εναλλαγή των μελωδιών και των χωρών των δυο λαών σε έναν ακόμη κόσμο, αυτόν του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, που έγραψε για τους Κρητικούς και για τους Παλαιστίνιους.

Χτυπήματα από κρητικά στιβάνια και παλαιστινιακές μπότες, κρουστά και γρήγοροι ρυθμοί της Μεσογείου έχουν την τιμητική τους, με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Σκουλά, που θα περνάει από την ένταση των κρητικών τραγουδιών στη μελωδία και την εσωτερικότητα των παλαιστινιακών.

Μαζί του ως γκεστ σταρ ο Haig Yazdjian, ο αναγνωρισμένος και στην Ελλάδα δεξιοτέχνης μουσικός, συνθέτης και παραγωγός. Συμμετέχει και ο πολλά υποσχόμενος νεοεμφανιζόμενος τραγουδιστής Αλέξανδρος Μπελλές, ο οποίος έχει κάνει αίσθηση με το κρητικό ιδίωμα της φωνής του.

Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα.

Μέρος των τραγουδιών θα ακουστεί στην αραβική γλώσσα χωρίς μετάφραση.

Συμμετέχουν:
Βασίλης Σκουλάς λύρα
Haig Yazdjian φωνή, ούτι
Τατιάνα Παπαγεωργίου, πιάνο
Αλέξανδρος Μπελλές, φωνή
Ramallah Dance Company
Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης

Διοργάνωση: SΥMPHONIC ART





Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του zougla.gr από την Παλαιστίνη:


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης