Ο Ατρόμητος αναδείχθηκε νικητής στο μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας των πλέι οφ της Super League.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου επιβλήθηκε με ανατροπή 2-1 του «δικεφάλου» του Βορρά την Τετάρτη στο Περιστέρι και «αναρριχήθηκε» στη δεύτερη θέση του μίνι πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Θεσσαλονικείς, με τους οποίους έκανε ντεμπούτο στον πάγκο ο Γιώργος Γεωργιάδης, προηγήθηκαν στο 60΄με τέρμα του Σαλπιγγίδη (ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ), εντούτοις στη συνέχεια οι Περιστεριώτες έκαναν την ολική ανατροπή, γέρνοντας την πλάστιγγα του ματς προς το μέρος τους.

Το σύνθημα για την αντεπίθεση του «αστεριού» έδωσε ο Ιγκλέσιας στο 72’, ενώ ο Σουμπίνιο στο 90′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, χάρισε το πολύτιμο «τρίποντο» στην ομάδα του Περιστερίου.

O αγώνας

Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο 13΄ με την κλασική ευκαιρία που έχασε, όταν ο Σίλντενφελντ έδιωξε πάνω στη γραμμή το εξ επαφής σουτ του Κούτσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γηπεδούχοι έβγαιναν πιο εύκολα στην επίθεση και προσπαθούσαν από τα πλάγια να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα του «δικεφάλου του Βορρά». Στο 41΄ έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, όταν ο Σουμπίνιο σούταρε με δύναμη από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο διάστημα αυτό ο ΠΑΟΚ δεν φάνηκε. Ο Σαλπιγγίδης προσπαθούσε από πλάγια να βγάλει κάποια σέντρα, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του χωρίς στηρίγματα και μοιραία η ομάδα του δεν απείλησε ούτε μία φορά το τέρμα του Ράντμαν.

Ο Ατρόμητος δεν βγήκε στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο και ο ΠΑΟΚ που ανέβηκε αισθητά κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Το γκολ φαινόταν ότι ήταν θένα χρόνου για τους Θεσσαλονικείς και ήρθε στο 60ο λεπτό.

Η σέντρα ακριβείας του Λίνο βρήκε το Δημήτρη Σαλπιγγίδη, που ήταν ένα μέτρο οφσάιντ χωρίς να το αντιληφθεί ο βοηθός του Κάκου, κι ο διεθνής άσσος με ωραίο γυριστό σουτ πέτυχε το 1-0.

Ο Δημούτσος στο 69΄ από το ύψος του πέναλτι έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, ωστόσο, στο 72΄ από φάουλ του Πίτου Γκαρσία ο Ιγκλέσιας με γυριστή κεφαλιά έδωσε ελπίδες στους «κυανόλευκους» (1-1).
Τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι είχε ο Σουμπίνιο.

Το φάουλ που εκτέλεσε ο Βραζιλιάνος στο 90΄ αιφνιδίασε τον Ιτάνζ και με τον τρόπο αυτό η ομάδα του Γιώργου Παράσχου πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή (2-1).

TΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 2-1

Γκολ: 72′ Ιγκλεσίας, 90′ Σουμπίνιο- 60′ Σαλπιγγίδης

Κίτρινες:
Ταυλαρίδης – Λάζαρ, Γεωργιάδης, Καμαρά

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Ράντμαν, Σκόνδρας, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Μπρίτο, Ιγκλέσιας (76΄ Μπάλλας), Σουμπίνιο, Δημούτσος, Ουντότζι (55΄ Πίτου Γκαρσία), Κούτσι (86΄ Ναπολεόνι)

ΠΑΟΚ (Γ.Χ. Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Λίνο, Έτο, Σίλντενφελντ, Κουμάλο, Λίνο (78΄ Σταφυλλίδης), Φωτάκης, Κατσουράνης, Λόρενς (60΄ Λάζαρ), Καμαρά (85΄ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης

Διαβάστε επίσης:

«Τρίποντο» για τον ΠΑΣ Γιάννινα, 2-1 τον Αστέρα,
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013, 18:55

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης