Στα δύσκολα έπεσε η Εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε να αντιμετωπίσει στους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Κολομβία, την Ακτή Ελεφαντοστού και την Ιαπωνία. Πρεμιέρα για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος κόντρα στην Κολομβία!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Ελλάδας:

14 Ιουνίου 19:00 Μπέλο Οριζόντε Κολομβία – Ελλάδα
19 Ιουνίου 01:00 Νατάλ Ιαπωνία – Ελλάδα
25 Ιουνίου 23:00 Φορταλέζα Ελλάδα – Ακτή Ελεφαντοστού

Να αναφέρουμε ότι για την Κολομβία ξεχωρίζει ο σούπερ σταρ Φαλκάο. Στην Ακτή Ελεφαντοστού αγωνίζονται οι Ντρογκμπά και Γιάγια Τουρέ, ενώ για την Ιαπωνία τα «αστέρια» είναι οι Καγκάουα και Χόντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της FIFA Μπλάτερ με την παρουσιάστρια Φερνάντα Λίμα

Σάντος: Είμαι ευχαριστημένος με την κλήρωση

Ο Φερνάντο Σάντος μίλησε για την κλήρωση της Εθνικής στο Μουντιάλ και επεσήμανε ότι είναι ευχαριστημένος, καθώς υπήρχαν και δυσκολότεροι όμιλοι. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε στην πορτογαλική τηλεόραση:

«Είμαι ευχαριστημένος με την κλήρωση. Υπάρχουν και πιο δύσκολες ομάδες απ’ αυτές που πέσαμε. Κάθε ποδοσφαιρική σχολή έχει διαφορές. Λένε ότι εμείς παίζουμε αμυντικά, αλλά αυτό θα το δούμε στην πράξη».

Κατσουράνης: Θα παρουσιάσουμε καλή εικόνα

Ο Κώστας Κατσουράνης με τη σειρά του τόνισε στην Δημόσια Τηλεόραση ότι είναι τιμή για την Εθνική που θα αγωνιστεί στα γήπεδα της Βραζιλίας και τόνισε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα παρουσιάσει καλή εικόνα.

«Όλοι οι όμιλοι είναι δύσκολοι αφού είναι οι 32 κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Είναι τιμή μας που είμαστε κι εμείς εδώ. Κάποτε παρακολουθούσαμε τις μεγάλες διοργανώσεις και στηρίζαμε μια ξένη ομάδα. Τώρα στηρίζουμε την Ελλάδα κι αυτό είναι το πιο σημαντικό που έχει πετύχει η Εθνική ομάδα», είπε ο μέσος του ΠΑΟΚ και αναφέρθηκε στις πιθανότητες πρόκρισης:

«Τα όνειρά μας τα έχουμε πραγματοποιήσει με την ομάδα αυτή, αλλά σε κάθε διοργάνωση που πάμε εκπροσωπούμε την χώρα μας και θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Έχουμε τις δυνατότητες να περάσουμε από τον όμιλο και θα κυνηγήσουμε τις πιθανότητές μας λυσσαλέα».

Κλείνοντας ανέφερε: «Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, τα τελευταία χρόνια έχουμε… βγάλει σπουδαίους ποδοσφαιριστές και νομίζω ότι θα παρουσιάσουμε μια καλή εικόνα. Το μυστικό είναι να κυνηγάμε κάθε ματς, να παίζουμε έξυπνα. Το όνειρο κάθε παίκτη είναι να παίξει στα τελικά του Μουντιάλ και ειδικά στη Βραζιλία, μια χώρα που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο. Η Βραζιλία μας ταιριάζει σαν ταμπεραμέντο και ο κόσμος που θα έρθει και όσοι μας βλέπουν από την Ελλάδα παίζουν πάντα μαζί μας».

Σαλπιγγίδης: Πολύ δυνατές ομάδες και οι τρεις

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης παραδέχθηκε ότι η Κολομβία, η Ακτή Ελεφαντοστού και η Ιαπωνία είναι δυνατές ομάδες, ωστόσο η Ελλάδα θα πάει στη Βραζιλία προετοιμασμένη.

«Θεωρώ ότι μία δύσκολη κλήρωση, αλλά δεν χάνουμε τη αισιοδοξία μας. Θα πάμε στην Βραζιλία προετοιμασμένοι και θα προσπαθήσουμε να το απολαύσουμε. Είναι πολύ δυνατές ομάδες και οι τρεις. Δεν τις γνωρίζω και δεν ξέρουμε πως θα είναι σε 6 μήνες. Παραδοσιακά πάντως, είναι από τις ισχυρές δυνάμεις του ποδοσφαίρου.

Δεν θα είμαστε απροετοίμαστοι. Το ζήσαμε και πριν τέσσερα χρόνια κάποια παιδιά. Έχουμε μία εμπειρία, δεν πάμε με στόχο να περάσουμε ως αυτοσκοπό. Θέλουμε να απολαύσουμε το τουρνουά, να κάνουμε τρία καλά παιχνίδια και αν περάσουμε θα είναι επιτυχία. Να μην δημιουργούμε προσδοκίες στον κόσμο. Δεν είναι αυτοσκοπός μας να περάσουμε. Και εμείς το θέλουμε, δεν είναι εύκολο, αλλά όχι και ακατόρθωτο», είπε ο «Σάλπι».

Τζαβέλλας: Και οι τρεις ομάδες είναι δύσκολες

Δύσκολη χαρακτήρισε την κλήρωση της Εθνικής ο Γιώργος Τζαβέλλας. Ο διεθνής μπακ του ΠΑΟΚ, είπε στη «Δημόσια Τηλεόραση»: «Και οι τρεις ομάδες είναι δύσκολες δεν είναι όμως η χειρότερη κλήρωση που θα μπορούσαμε να έχουμε. Εγώ ξέρω τον Φαλκάο και τον Ροντρίγκεζ, όμως νομίζω ότι δεν πρέπει να επικεντρωθούμε σε πρόσωπα. Ξέρω ότι δεν θα ήθελα χειρότερη, θα μπορούσαμε να έχουμε μια πιο εύκολη κλήρωση, όμως θα μπορούσε να είχε γίνει και το αντίθετο».

Κλείνοντας μίλησε για το γεγονός ότι θα πάρει μέρος στο Μουντιάλ: «Σημασία έχει ότι η Ελλάδα είναι στο Μουντιάλ, από τη μεριά μας έχουμε καιρό να δουλέψουμε και αυτοί που θα πάμε εκεί θα μας επιλέξει ο Φερνάντο Σάντος».

Τζιολης: Πρόκειται για ένα δύσκολο όμιλο

«Νομίζω ότι με μια πρώτη ματιά πρόκειται για ένα δύσκολο όμιλο. Ομάδες που δεν τις γνωρίζουμε επειδή δεν βρίσκονται στην ήπειρό μας για να έχουμε συνεχή τριβή μαζί τους. Εμείς θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε και θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Είναι ένας δυνατός όμιλος με ισορροπημένες ομάδες σε δυναμικότητα, τις οποίες εμείς δεν γνωρίζουμε. Έχουν διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου από αυτό που παίζουμε εμείς. Εμείς θα μελετήσουμε τους αντιπάλους μας και θα είμαστε έτοιμοι όταν γίνουν τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου», είπε ο Αλέξανδρος Τζιόλης και συνέχισε:

«Εντάξει όπως είπα κατά τη διάρκεια της κλήρωσης, υπήρχαν όμιλοι πιο βατοί για εμάς, άλλα κληρωθήκαμε σε αυτόν. Δεν είχαμε την απαίτηση για κάτι άλλο. Είναι μια γιορτή, θα το απολαύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε, αλλά στόχος μας δεν είναι μόνο η συμμετοχή. Έχουμε ως σκοπό να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Άποψή μου είναι σε αυτά τα τουρνουά μεγάλη σημασία παίζει το πρώτο ματς. Με μια νίκη στην αρχή φτιάχνεις την ψυχολογία σου και προχωράς καλύτερα στη συνέχεια».

Καραγκούνης: Καλό ότι υπάρχει μια ισορροπία

Στο Μουντιάλ δεν μπορείς να έχεις αδύναμους αντιπάλους τόνισε ο Γιώργος Καραγκούνης με δηλώσεις του. Ο μέσος της Φούλαμ υπογράμμισε το γεγονός ότι στον όμιλο της Ελλάδας υπάρχει ισορροπία.

«Σε ένα Μουντιάλ δεν βρίσκεις ομάδες που δεν είναι καλές. Η Κολομβία για να είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας σημαίνει πως είναι πολύ καλή ομάδα και στα τελευταία φιλικά έχει κερδίσει δυνατούς αντιπάλους. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας κι έχουμε πολύ καλή ομάδα. Έχω την αίσθηση πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις ομάδες και να αντεπεξέλθουμε. Μπορεί να είναι καλό ότι υπάρχει μια ισορροπία και μπορούμε να περάσουμε με λίγους βαθμούς. Το θέμα είναι πώς θα είμαστε ψυχολογικά και σωματικά τότε. Αισιοδοξώ για την παρουσία μας στην τελική φάση. Θεωρώ πως είμαστε σε έναν όμιλο με πολύ δυνατές ομάδες και θεωρητικά κάθε ομάδα μπορεί να κόψει βαθμούς από τους άλλους. Σημασία έχει πώς θα φτάσουμε μέχρι εκείνη την ώρα των αγώνων. Το 2010 πήραμε την πρώτη μας νίκη, τώρα θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Δεν το κρύβουμε, αυτό θέλουμε», δήλωσε ο μέσος της Φούλαμ και συνέχισε:

«Η δομή της ομάδας δεν έχει αλλάξει. Πρώτο μέλημά της είναι να μη δέχεται γκολ και αν μπορεί να σκοράρει εκείνη. Αυτό παραμένει το σκεπτικό στην Εθνική και τα χαρακτηριστικά δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουν από τη στιγμή που μας έχουν δώσει μεγάλες νίκες και προκρίσεις. Το θέμα είναι να ζητάμε σαν ομάδα κάτι παραπάνω κάθε φορά. Η δική μας ομάδα είναι ανοικτό βιβλίο. Ξέρετε τι θα δείτε. Μία ομάδα σκληροτράχηλη, που θα βάζει το εμείς πάνω από το εγώ. Το πρώτο ζητούμενο ήταν η πρόκριση στο Μουντιάλ και τώρα θέλουμε να πάμε στην επόμενη φάση. Το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό».

Νίνης: Θα κοιτάξουμε να προκριθούμε

«Νομίζω ότι τύχαμε σε ένα αρκετά δύσκολο όμιλο. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Μπάλα είναι. Θα κοιτάξουμε να προκριθούμε. Επιτυχία είναι και μόνο που βρισκόμαστε στο Μουντιάλ. Ότι καλό έρθει είναι καλοδεχούμενο. Το κίνητρο ήταν να βρεθούμε εκεί. Τώρα είναι άλλο το κίνητρο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Ο όμιλος είναι ανοιχτός και δυνατός», είπε ο Σωτήρης Νίνης.

Αθανασιάδης: Ονειρεύομαι την κλήση στην Εθνική

«Είναι μια πολύ καλή κλήρωση για τη χώρα μας. Οι ομάδες δεν είναι μεγάλες σε δυναμικότητα και είναι μία καλή κλήρωση. Εγώ ονειρεύομαι την κλήση στην Εθνική για να πάω στη Βραζιλία. Υπάρχουν ομάδες που δεν ξέρεις πολλά και δεν γνωρίζεις τον τρόπο παιχνιδιού τους. Και οι τρεις πάντως, είναι δυνατές ομάδες. Εμείς πρέπει να είμαστε καλοί και να πάρουμε όσους βαθμούς μπορούμε. Έχουμε πολύ καλό σύνολο και θα προσπαθήσουμε», ανέφερε ο Κλάους Αθανασιάδης.

Η Κολομβία

O Ρανταμέλ ΦαλκάοΓια πέμπτη φορά στην ιστορία της η Κολομβία θα παίξει η Κολομβία σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Από την ομάδα της λατινικής Αμερικής ξεχωρίζει φυσικά ο Ρανταμέλ Φαλκάο, τον οποίο συμπληρώνουν οι Κριστιάν Ζαπάτα, Φρέντι Γκουαρίν, Τζέιμς Ροντρίγκες και Τζάκσον Μαρτίνεζ.

Η Κολομβία στον προκριματικό όμιλο συγκέντρωσε 30 βαθμούς, με 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες, πετυχαίνοντας 27 γκολ και δεχόμενη 13. Προπονητής της είναι ο Χοσέ Πέκερμαν.

Η Ακτή Ελεφαντοστού

Τουρέ και ΝτρογκμπάΓια τρίτη συνεχή φορά θα αγωνιστεί η Ακτή Ελεφαντοστού σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ομάδα των Ντιντιέ Ντρογκμπά και Γιάγια Τουρέ δεν είναι αμελητέα, ωστόσο στις δύο προηγούμενες απόπειρες σταμάτησε την πορεία της στους ομίλους.

Στο Μουντιάλ προκρίθηκε κόντρα στην Σενεγάλη, την οποία νίκησε με 3-1 στο πρώτο ματς και πήρε ισοπαλία 1-1 στον επαναληπτικό.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Γάλλος Σάμπρι Λαμουσί.

Η Ια
πωνία

Η Ιαπωνία μέχρι το 1998 δεν είχε πάρει μέρος σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο από τότε συμμετέχει ανελλιπώς. Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας προκρίθηκε ως πρώτη από το δεύτερο γκρουπ της Ασίας, έχοντας πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα.

Το αστέρι για την ομάδα του Ιταλού, Αλμπέρτο Τζακερόνι, είναι ο Κεϊσούκε Χόντα. Ο 27χρονος αγωνίζεται στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οι όμιλοι

1ος όμιλος
Βραζιλία
Καμερούν
Μεξικό
Κροατία

2ος όμιλος
Ισπανία
Χιλή
Αυστραλία
Ολλανδία

3ος όμιλος

Κολομβία
Ακτή Ελεφαντοστού
Ιαπωνία
ΕΛΛΑΔΑ

4ος όμιλος
Ουρουγουάη
Ιταλία
Κόστα Ρίκα
Αγγλία

5ος όμιλος

Ελβετία
Εκουαδόρ
Ουνδούρα
Γαλλία

6ος όμιλος
Αργεντινή
Νιγηρία
Ιράν
Βοσνία

7ος όμιλος
Γερμανία
Γκάνα
ΗΠΑ
Πορτογαλία

8ος όμιλος
Βέλγιο
Αλγερία
Κορέα
Ρωσία

Το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Πέμπτη 12/6
23:00 Βραζιλία-Κροατία

Παρασκευή 13/6

19:00 Μεξικό-Καμερούν
22:00 Ισπανία-Ολλανδία
01:00 Χιλή-Αυστραλία

Σάββατο 14/6

19:00 Κολομβία-Ελλάδα
22:00 Ουρουγουάη-Κόστα Ρίκα
01:00 Ακτή Ελεφαντοστού-Ιαπωνία
04:00 Ιταλία-Αγγλία

Κυριακή 15/6

19:00 Ελβετία-Ισημερινός
22:00 Ολλανδία-Γαλλία
01:00 Αργεντινή-Βοσνία

Δευτέρα 16/6

19:00 Γερμανία-Πορτογαλία
22:00 Ιράν-Νιγηρία
01:00 Γκάνα-ΗΠΑ

Τρίτη 17/6
19:00 Βέλγιο-Αλγερία
22:00 Βραζιλία-Μεξικό
01:00 Κορέα-Ρωσία

Τετάρτη 18/6

19:00 Αυστραλία-Ολλανδία
22:00 Καμερούν-Κροατία
01:00 Ισπανία-Χιλή

Πέμπτη 19/6

19:00 Κολομβία-Ακτή Ελεφαντοστού
22:00 Ουρουγουάη-Αγγλία
01:00 Ιαπωνία-Ελλάδα

Παρασκευή 20/6

19:00 Ιταλία-Κόστα Ρίκα
22:00 Ελβετία-Γαλλία
01:00 Ολλανδία-Ισημερινός

Σάββατο 21/6

19:00 Αργεντινή-Ιράν
22:00 Γερμανία-Γκάνα
01:00 Νιγηρία-Βοσνία

Κυριακή 22/6

19:00 Κορέα-Αλγερία
22:00 ΗΠΑ-Πορτογαλία
01:00 Βέλγιο-Ρωσία

Δευτέρα 23/6

19:00 Αυστραλία-Ισπανία
19:00 Ολλανδία-Χιλή
23:00 Καμερούν-Βραζιλία
23:00 Κροατία-Μεξικό

Τρίτη 24/6

19:00 Κόστα Ρίκα-Αγγλία
19:00 Ιταλία-Ουρουγουάη
23:00 Ιαπωνία-Κολομβία
23:00 Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού

Τετάρτη 25/6

19:00 Νιγηρία-Αργεντινή
19:00 Βοσνία-Ιράν
23:00 Ολλανδία-Ελβετία
23:00 Ισημερινός-Γαλλία

Πέμπτη 26/6

19:00 Πορτογαλία-Γκάνα
19:00 ΗΠΑ-Γερμανία
23:00 Αλγερία-Ρωσία
23:00 Κορέα-Βέλγιο

Ο χάρτης του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Τα μπαλάκια της κλήρωσης

Η «μπραζούκα», η επίσημη μπάλα του Μουντιάλ στα χέρια του Καναβάρο

Φερνάντα Λίμα και Ροντρίγκο Χίλμπερτ οι παρουσιαστές της εκδήλωσης, μαζί με τον πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ

Οι Έλληνες διεθνείς περιμένουν να μάθουν την κλήρωση

Πριν από την κλήρωση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών.

Τα γκρουπ

Α’ γκρουπ: Βραζιλία, Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Ελβετία, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη

Β’ γκρουπ: Αλγερία, Καμερούν, Γκάνα, Νιγηρία, Χιλή, Εκουαδόρ, Ακτή Ελεφαντοστού, Ιταλία

Γ’ γκρουπ: Αυστραλία, Ιράν, Ιαπωνία, Κορέα, Κόστα Ρίκα, Ονδούρα, Μεξικό, ΗΠΑ

Δ’ γκρουπ: Ελλάδα, Βοσνία, Κροατία, Αγγλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρωσία, Γαλλία

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης