Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ιωάννα Κουτσού στο Μάντσεστερ, όπου πραγματοποιείται το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του ταε κβο ντο.

Η Ελληνίδα αθλήτρια στον τελικό της κατηγορίας -46, επικράτησε της Ισπανίδα, Ελάια Τοροντεγκι, με 5-3 και είδε την προσπάθειά της να επιβραβεύεται με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κούτσού στον πρώτο της αγώνα, νίκησε εύκολα με 11-2 την Ιταλίδα Τζούλια Τζορντάνο, ενώ στον προημιτελικό επιβλήθηκε με 4-2 της Χαγιάλα Γκουλίεβα από το Αζερμπαϊτζάν.

Στον ημιτελικό νίκησε την Ρουκίγιε Γιλντιρίμ από την Τουρκία στα σημεία, καθώς πρώτα είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 4-4, ενώ στον τελικό, όπως προαναφέραμε, ξεπέρασε τον σκόπελο της Τοροντεγκι.

«Χάλκινος» ο Πολίτης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατηγορία -54 κιλών των ανδρών, ο Νίκος Πολίτης πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, φτάνοντας στην κατάκτηση του χάλκικου μεταλλίου.

 Στους δύο πρώτους αγώνες του για τα προκριματικά, επικράτησε αρχικά του Ουκρανού Ντμίτρο Γκλουσένκο με 4-1, ενώ εν συνεχεία νίκησε τον Σουηδό Ρομπέρτο Φελντ με 9-6.

Στον προημιτελικό, απέκλεισε με 4-1 τον Ιταλό Εμανουέλε Ριέμα (Ιταλία), αλλά στον ημιτελικό, αν και ξεκίνησε καλά, ηττήθηκε τελικά από τον Ρώσο Σεϊφούλα Μαγκομέντοβ με 6-10.

Αντίθετα η πορεία του αργυρού Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρου Νικολαΐδη σταμάτησε στα προημιτελικά, καθώς ο Έλληνας αθλητής στην κατηγορία των +87 κιλών γνώρισε την ήττα με 6-5 από τον Γερμανό, Φόλκερ Βότζιχ.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης