Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο πρόεδρος της ΠΑΕ Εργοτέλης, Απόστολος Παπουτσάκης, ο οποίος από το Σάββατο νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, μετά από νέο καρδιακό επεισόδιο που υπέστη. Ο Απόστολος Παπουτσάκης έφυγε από τη ζωή, σήμερα στις 06.00 το πρωί σε ηλικία 60 ετών.

Ο πρόεδρος της ηρακλειώτικης ομάδας ο οποίος τις τελευταίες ημέρες αντιμετώπιζε έντονα προβλήματα υγείας επρόκειτο αυτή την εβδομάδα να μεταβεί στο “Ερρίκος Ντυνάν”, στην Αθήνα, προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση μπαι-πας, όμως η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του …τον “πρόλαβε”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από δυο εβδομάδες ο πρόεδρος του Εργοτέλη εισήχθη για πρώτη φορά στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, μετά από καρδιακό επεισόδιο, που υπέστη. Τα άλλα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και κυρίως το αναπνευστικό που τον είχε ταλαιπωρήσει σοβαρά και στο παρελθόν, έκαναν τους ιατρούς να αντιμετωπίσουν αμέσως με σοβαρότητα την κατάσταση του.

Τελικά πριν από μια περίπου εβδομάδα φάνηκε να ανακάμπτει. Για το λόγο αυτό μάλιστα εξήλθε από τη μονάδα εντατικής παρακολούθησης και μεταφέρθηκε σε θάλαμο του νοσοκομείου.

Αμέσως από το συγγενικό του περιβάλλον ξεκίνησε προσπάθεια ανεύρεσης νοσοκομείου στην Αθήνα για να υποβληθεί σε επέμβαση “μπάι-πάς” που κρίθηκε σκόπιμη από τους ιατρούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυστυχώς η σοβαρή επιπλοκή που παρουσίασε η υγεία του από το Σάββατο, αποδείχθηκε μοιραία.
Η είδηση του θανάτου του Απόστολου Παπουτσάκη, σκόρπισε θλίψη σε όλη την τοπική κοινωνία.

Ήταν πολύ αγαπητός, ένδειξη του χαρακτήρα του και της ανθρωπιάς του.

Ο Απόστολος Παπουτσάκης ήταν ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας. Ξεκίνησε ως ασφαλιστής και εξελίχθηκε σε αντιπρόεδρο της ασφαλιστικής εταιρείας “Διεθνής Ένωσις” μια από τις κορυφαίες σήμερα στον χώρο των ασφαλειών στην Ελλάδα.

Στο ποδόσφαιρο και στον Εργοτέλη μπήκε για πρώτη φορά το 2004. Δυο χρόνια αργότερα πήρε τα ηνία της ομάδας.

Το 2012, έγινε πρόεδρος της Σούπερ Λίγκ, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Απρίλιο, μετά τον υποβιβασμό του Εργοτέλη.

Στενοί του συνεργάτες αναφέρουν ότι η στεναχώρια του με τον Εργοτέλη, έπαιξε και αυτή σημαντικό ρόλο στην επιδείνωση της υγείας του.

Η είδηση του θανάτου του, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους συνεργάτες του στον σύλλογο, που από την Κυριακή είχαν πληροφορηθεί ότι ο Απόστολος έδινε την μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Τελικά δεν τα κατάφερε. Ο οργανισμός του δεν άντεξε. Η καρδιά του τον πρόδωσε.

Το πλήγμα είναι μεγάλο. Για τον Εργοτέλη και την κοινωνία του Ηρακλείου.

Η κηδεία του Απόστολου Παπουτσάκη θα γίνει την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στη Χερσόνησο.

Ανακοίνωση του Εργοτέλη

Στην αναγγελία του θανάτου του Απόστολου Παπουτσάκη, η διοίκηση του Εργοτέλη με ανακοίνωση της αναφέρει ότι “με βαθιά θλίψη και οδύνη αναγγέλλουμε ότι στις 07.00 το πρωί της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2012 ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Απόστολος Παπουτσάκης απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου νοσηλευόταν. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 24 Ιουλίου στις 12.00 το μεσημέρι στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Άνω Χερσονήσου”.

Συλλυπητήρια από τον περιφερειάρχη

Τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του Απόστολου Παπουτσάκη έστειλε στην οικογένεια του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

«Ο πρόωρος θάνατος του Απόστολου Παπουτσάκη έχει προκαλέσει θλίψη και οδύνη στην τοπική κοινωνία και ειδικότερα στον χώρο του αθλητισμού αλλά και στον επιχειρηματικό κόσμο. Ήταν ένας χρήσιμος άνθρωπος για την Κρήτη, ένας καλός οικογενειάρχης, και ένας άξιος αθλητικός παράγων που βοήθησε τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό. Αιωνία του η μνήμη», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Συλλυπητήριο μήνυμα από το Λευτέρη Αυγένακη

Θλίψη προκαλεί σ’ όλους μας ο ξαφνικός θάνατος του Απόστολου Παπουτσάκη. Η απουσία του αποτελεί πλήγμα για ολόκληρη την κοινωνία του Ηρακλείου, για το χώρο του αθλητισμού. Ο Απόστολος Παπουτσάκης, αποτέλεσε ένα σύμβολο του τόπου μας, καθώς με την ανάληψη της διοίκησης του Εργοτέλη προσπάθησε να συμβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ενίσχυση της ομάδας του, να προσφέρει στην Κρήτη, στον αθλητισμό, στο ποδόσφαιρο και να προάγει το συλλογικό πνεύμα.
Ήταν ένας άνθρωπος, αγωνιστής, βιοπαλαιστής, με ευαισθησίες που ήξερε να θέτει στόχους και να τους πετυχαίνει, ένας άξιος τιμονιέρης του αθλητισμού. Ένας άνθρωπος πράος, έντιμος, χαμογελαστός, με όραμα και διάθεση για δουλειά. Σήμερα όλο το Ηράκλειο θρηνεί την απουσία του γιατί ήταν από τους ανιδιοτελείς παράγοντες στο χώρο του αθλητισμού που θυσιάζονταν για « την ομάδα», « τη συλλογικότητα», την «Πατρίδα». Θα μας λείψουν το χαμόγελό του, η αγωνιστικότητά του, η μεθοδικότητά του και η τυφλή αφοσίωσή στον Εργοτέλη. Οι αγώνες του Απόστολου Παπουτσάκη αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας .

Συλλυπητήρια από το Μ.Κριτσωτάκη

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του κ. Παπουτσάκη αλλά και στην αθλητική, ποδοσφαιρική του οικογένεια, τον Εργοτέλη.
«Έφυγε από κοντά μας ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ, μ’ όλη τη σημασία της λέξης, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στους οικείους και στους φίλους του αλλά και στην αθλητική οικογένεια και την οικογένεια του Εργοτέλη. Στον Εργοτέλη όπου συνέχισε την ιστορία του σωματείου, μια ιστορία ειδική και διαφορετική αντάξια ενός σωματείου που είχε και έχει καθιερώσει μια διαφορετικότητα στα αθλητικά πράγματα στο πανελλήνιο για το ευ αγωνίζεσθε και ιδιαίτερα για τα τμήματα υποδομής και τα μικρά παιδιά.
Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο και ο αγώνας που είχε ξεκινήσει για το καλό του σωματείου και την άρση της αδικίας που έγινε στον Εργοτέλη (που ήταν και ένας από τους λόγους που επιδείνωσαν την υγεία του) πρέπει να είναι υπόθεση όλων όσων σέβονται τον αθλητισμό και τη μνήμη του.
Καλό ταξίδι Απόστολε…
Καλό ταξίδι Πρόεδρε…»

Συλλυπητήρια από το δήμαρχο Ηρακλείου

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του φίλου Απόστολου Παπουτσάκη.

Η προσφορά του προς την πόλη μας και στον επιχειρηματικό τομέα ήταν σημαντική.

Ιδιαίτερα στον αθλητικό τομέα το κενό του θα είναι δυσαναπλήρωτο αφού κατάφερε και επανέφερε στο επαγγελματικό αθλητισμό τις αρχές και τις αξίες.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χρώμα που σκεπάσει.

Συλλυπητήρια από την Σούπερ Λίγκ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον Απόστολο Παπουτσάκη, εξέδωσε η Σούπερ Λίγκ, την οποία ο εκλιπών υπηρέτησε απο το πόστο του προέδρου. Σε αυτήν αναφέρει: “O αν. πρόεδρος της Super League κ. Γιώργος Μποροβήλος και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής εκφράζουν την θλίψη τους για τον θάνατο του τέως προέδρου της Super League και προέδρου της ΠΑΕ Εργοτέλης Διεθνής Ένωσις Απόστολου Παπουτσάκη και απευθύνουν στους οικείους του θερμά συλλυπητήρια. Η απώλεια του Απόστολου Παπουτσάκη είναι σημαντική για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η διαδρομή του και το έργο του, αποτελούν παράδειγμα και υπόδειγμα για όλους. Ο αν. πρόεδρος της Super League θα παραστεί αύριο στην κηδεία του εκλιπόντος και θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του”.

Ανακοίνωση του ΟΦΗ και δήλωση του Κ. Κλάδου

Ανακοίνωση για τον χαμό του Απόστολου Παπουτσάκη εξέδωσε η ΠΑΕ ΟΦΗ για τον θάνατο του Απόστολου Παπουτσάκη, ενώ ο Κώστας Κλάδος με δήλωσή του μίλησε για τη γνωριμία μαζί του. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ συλλυπείται θερμά την οικογένεια και τους συγγενείς του Απόστολου Παπουτσάκη για τον άδικο χαμό του».

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ κ. Κώστας Κλάδος δήλωσε: «Έτυχε να γνωρίσω προσωπικά έξω από το χώρο του ποδοσφαίρου τον Απόστολο Παπουτσάκη. Ήταν άνθρωπος ευγενής, ειλικρινής, συνεπής. Η καλοσύνη και ο σεβασμός που ένοιωθε για το συνάνθρωπο του ήσαν στοιχεία που έκαναν να κερδίζει το συνομιλητή του αλλά και όποιον ερχόταν σε επαφή μαζί του. Ήθελε να προσφέρει στο τόπο του κι αυτό το έδειχνε με έργα».

Συλλυπητήρια από την ΕΚΑΣΚ

Με συλλυπητήρια ανακοίνωση της η Ένωση Καλαθοσφαιρικών σωματείων Ηρακλείου αναφέρει:

“Το Δ.Σ. της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Πρόεδρου του ΕΡΓΟΤΕΛΗ Παπουτσάκη Απόστολου. Ο εκλιπών ήταν ένας σπουδαίος μαχητής του αθλητισμού και έχει αφήσει ισχυρό το αποτύπωμα του στο ποδόσφαιρο της Κρήτης και της χώρας γενικότερα. Είναι βέβαιο ότι ο αθλητισμός γίνεται φτωχότερος με την απώλεια του Αποστόλου Παπουτσάκη. Η Ένωση αποφάσισε αντί στεφάνων να καταθέσει το ποσό των 100 € στο Ίδρυμα Ηλιαχτίδα”.

Συλλυπητήρια από την ΕΠΣΗ

Με ανακοίνωση της η ΕΠΣΗ τονίζει για τον χαμό του Απόστολου Παπουτσάκη ότι:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μας στο άκουσμα του θανάτου του προέδρου της ΠΑΕ
Εργοτέλης Απόστολου Παπουτσάκη συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε:

1.-ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΙΠΟΝΤΟΣ.
2.-ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ
Ε.Π.Σ.Η. ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ.
3.-ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ.
4.-ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ”.

“Ήταν ένας πρεσβευτής ήθους”

Η ομάδα του Γιούχτα, με ανακοίνωση της αναφέρει για τον θάνατο του Απόστολου Παπουτσάκη, ότι “Το Δ.Σ. του “Α.Ο. Γιούχτα” εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του Απόστολου Παπουτσάκη ο οποίος “έφυγε” σήμερα το πρωί από τη ζωή.

Το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός τόσο της Κρήτης όσο και της Ελλάδας χάνουν έναν ΑΝΘΡΩΠΟ που ήταν ο πιο ΑΞΙΟΣ πρεσβευτής του ΗΘΟΥΣ και της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ που τόσο πολύ λείπουν από την κοινωνία στις μέρες μας.
Καλό Ταξίδι κυρ Απόστολε…”

Συλλυπητήρια από το Αθλόπολις

Το Αθλόπολις FC στο άκουσμα του θανάτου του Αποστόλου Παπουτσάκη εκφράζει “τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του καθώς και στην οικογένεια του Εργοτέλη”.

Ανακοίνωση του ΑΟΧανιά

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΑΟΧανιά. Σε αυτήν αναφέρει: “Ο Αθλητικός Όμιλος Χανιά εκφράζει τα βαθειά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του Απόστολου Παπουτσάκη στην οικογένεια του και στην ομάδα του Εργοτέλη”.

H Επισκοπή Ρεθύμνου

Σε ανακοίνωση της η Επισκοπή Ρεθύμνου, αναφέρει: «Η Διοίκηση της ΠΑΕ Επισκοπή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Προέδρου της ΠΑΕ Εργοτέλη Απόστολου Παπουτσάκη.
Έφυγε από κοντά μας ένας άξιος άνθρωπος και αθλητικός παράγοντας για την Κρήτη. Αιωνία του η μνήμη».

Η ανακοίνωση του Ρούβα

Σε ανακοίνωση της η ομάδα του Ρούβα, αναφέρει: “Τα μέλη του Δ.Σ. της “ΠΑΕ Ρούβας, Νερά Ρούβας” συγκλονισμένα στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου του Απόστολου Παπουτσάκη, όπως και ολόκληρη η περιοχή της Γέργερης, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, τους οικείους του και την οικογένεια του Εργοτέλη. Ο εκλιπών ήταν ένα κόσμημα για το χώρο του ποδοσφαίρου αλλά πάνω από όλα ήταν ένας Άνθρωπος άξιος πρεσβευτής των ιδανικών της αξιοπρέπειας και του ήθους. Καλό ταξίδι φίλε Απόστολε…”.

O Ηρακλής Θεσσαλονίκης

Σε ανακοίνωση του ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι: «Το Δ.Σ. του ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 εκφράζει τη θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Απόστολου Παπουτσάκη. Η απώλεια του τέως προέδρου της Super League και προέδρου της ΠΑΕ Εργοτέλης Διεθνής Ένωσις Απόστολου Παπουτσάκη αφήνει ένα τεράστιο κενό στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού».

Ψήφισμα της ΕΠΣΡεθύμνου

Ψήφισμα εξέδωσε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνου εκφράζοντας την λύπη της και τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Απόστολου Παπουτσάκη για τον πρόωρο χαμό του.

H διοίκηση της ΕΠΣΡ, ανακοίνωσε την απόφαση της να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής Κυπέλλου ΕΠΣΡ 2012-2013.

Αναλυτικά αναφέρει ότι:
«Η Διοίκηση της Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου στο άκουσμα του πρόωρου θανάτου του Προέδρου της ΠΑΕ «Διεθνής Ένωσης» Εργοτέλη Απόστολου Παπουτσάκη, συνεδρίασε εκτάκτως την Δευτέρα 23-7-2012 και αποφάσισε ομόφωνα:

1) Αντιπροσωπεία της Ε.Π.Σ.Ρ. να παραστεί στην νεκρώσιμο ακολουθία.
2) Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.
3) Τιμώντας την τεράστια προσωπικότητα του άξιου οικογενειάρχη, του άξιου παράγοντα, του άξιου επιχειρηματία ο οποίος αγαπούσε και βοηθούσε το Κρητικό ποδόσφαιρο, να κρατηθεί σε όλα τα παιχνίδια της 1ΗΣ αγωνιστικής Κυπέλλου Ε.Π.Σ.Ρ. περιόδου 2012 – 13 ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.
4) Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
5) Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Τοπικό Τύπο.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Σταράκης»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης