Δώδεκα χρόνια μετά τα κλάματα του Κριστιάνο Ρονάλντο, λόγω της ήττας-σοκ που υπέστη εντός των τειχών η εθνική του ομάδα, με «θύτη» την θαυματουργή Ελλάδα του Ρεχάγκελ στον τελικό του Euro 2004, οι Πορτογάλοι θα έχουν την ευκαιρία να… κλάψουν και πάλι, αλλά αυτή τη φορά από χαρά και συγκίνηση.

Κι αυτό γιατί οι Ίβηρες, με… τιμονιέρη του Φερνάντο Σάντος επιβλήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στη Λιόν με 2-0 σκορ επί της Ουαλίας, στον πρώτο χρονικά ημιτελικό της διοργάνωασης και πήραν στα χέρια τους το πρώτο εισιτήριο του τελικού στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Πορτογάλοι με την παρθενική τους νίκη στη διοργάνωση (σ.σ.: στην κανονική διάρκεια των ματς) κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκριση και πλέον περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους το βράδυ της 10ης Ιουλίου, που θα προκύψει από το ζευγάρι Γαλλία-Γερμανία (αναμετρώνται την Πέμπτη).

Ο Ρονάλντο στο 50′ με μία άπιαστη κεφαλιά άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης για την ομάδα του, με τον Νάνι τρία λεπτά αργότερα να γράφει το τελικό 2-0.

Στο πρώτο ημίχρονο… ψωμί είχε μόνο το οκτάλεπτο 16΄- 24΄, καθώς τότε ψιλοκινδύνευσαν οι δύο πορτιέρε, που πέρασαν ένα από τα πιο ήσυχα 45λεπτα της καριέρας τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την αρχή έκαναν οι Πορτογάλοι, όταν ύστερα από ωραίο «1-2» του Ρονάλντο με τον Ζοάο Μάριο, ο τελευταίος σούταρε δύο μέτρα άουτ από το δεξί δοκάρι του Χένεσι.

Στο 19΄ και σε κομπίνα των Ουαλών σε κόρνερ, ο Λέντλεϊ βρήκε τον Μπέιλ στο ύψος του πέναλτι αλλά εκείνος σούταρε ψηλά, ενώ στο 23΄ ήταν και πάλι ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης που σούταρε ύστερα από ατομική προσπάθεια στην αγκαλιά του Ρούι Πατρίσιο.

Στη συνέχεια το παιχνίδι ατόνησε ως το 44ο λεπτό, όταν στη σέντρα από δεξιά ο Ρονάλντο πήρε την κεφαλιά αλλά αστόχησε.

Τα πάντα, ωστόσο, άλλαξαν στην επανάληψη, καθώς με δύο γκολ σε τρία λεπτά οι Πορτογάλοι πήραν σαφές προβάδισμα, που το διατήρησαν ως το τέλος.

Στο 50΄ και σε εκτέλεση κόρνερ με πάσα του Ζοάο Μάριο στον Γκερέιρο και σέντρα του τελευταίου, ο Ρονάλντο σηκώθηκε ψηλότερα απ΄ όλους με εκπληκτικό επιτόπιο άλμα και με κεφαλιά νίκησε τον Χένεσι για το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα  έμελλε να απλοποιηθούν ακόμη περισσότερο τα πράγματα, καθώς σε σουτ του «CR7» έξω από την περιοχή ο Νάνι μπήκε στην πορεία της μπάλας και έκανε με προβολή το 2-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Κίτρινες:
Μπρούνο Άλβες, Ρονάλντο – Άλεν, Τσέστερ, Μπέιλ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Μπρούνο Άλβες, Φοντέ, Γκερέιρο, Ντανίλο, Ζοάο Μάριο, Αντριέν Σίλβα, Ρενάτο Σάντσες, Νάνι, Ρονάλντο.

ΟΥΑΛΙΑ (Κρις Κόουλμαν): Χένεσι, Γκάντερ, Τσέστερ, Κόλινς, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κινγκ, Λέντλεϊ, Άλεν, Μπέιλ, Ρόμπσον-Κανού.






Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης