Στο… στείρο 0-0 έμεινε το παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» πλέον έχουν δύσκολο έργο σε ότι αφορά τον στόχο τους να μπουν στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Πατήστε εδώ και δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

Μόλις στο 10’ ο Πανιώνιος απείλησε με τον Αραβίδη, ο οποίος ανάγκασε τον Καρνέζη σε σπουδαία επέμβαση σε κόρνερ. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και έχασε πολλές κλασικές ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «πράσινοι», όμως, είχαν την ατυχία να πέσουν σε έναν εκπληκτικό Γιαννακόπουλο, ο οποίος έκανε σωρεία μεγάλων επεμβάσεων, αρχής γενομένης από την φάση του 18ου λεπτού, όταν αποσόβησε την κεφαλιά του Φιγκερόα. Τρία λεπτά μετά ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου είπε «όχι» στον Πίντο, ενώ στο 35΄ το σουτ του Σεϊταρίδη έφυγε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έγινε πιο πιεστικός. Στο 63’ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Γιαννακόπουλος αντέδρασε εξαιρετικά στο βολέ του Σεϊταρίδη. Στο 78΄ ο γκολκίπερ των «κυανέρυθρων» έκανε την απόκρουση του αγώνα στο μακρινό σουτ του Ζέκα κι ενώ η μπάλα είχε βρει σε παίκτη κι άλλαξε πορεία, αν και πεσμένος στο χορτάρι κατάφερε με διπλή προσπάθεια να σώσει την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν, στις καθυστερήσεις η κεφαλιά του Φιγκερόα από κοντά έφυγε δίπλα από το δοκάρι και το 0-0 παρέμεινε.

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 0-0 (Nova 1)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ:

Κίτρινες κάρτες:
Πίντο – Σάμαρης, Τόσκας, Οκόγιε

Κόκκινες κάρτες:


Διαιτητής:
Γ. Κομίνης

Βοηθοί:
Χ. Μαγιάνης, Φ. Ελευθερίου

Παναθηναϊκός (Γιάννης Βονόρτας):
Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο, Τριανταφυλλόπουος, Χουχούμης, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό (70′ Αποστολόπουλος), Μπαρμπαρούσης (79′ Τοτσέ), Κουίνσι (46′ Ντίνας), Φιγκερόα.

Πανιώνιος:
Γιαννακόπουλος, Κούρος, Κολοβός (65′ Οκόγιε), Μενδρινός, Κουλουχέρης, Αραβίδης, Γουνδουλάκης (73′ Τόσκας), Ρόκας, Σάμαρης (89′ Παναγιωτούδης), Κούρντι, Παντίδος.

Οι δηλώσεις

Γιάννης Βονόρτας (προπονητής Παναθηναϊκού): «Η ομάδα ήταν πολύ “κουμπωμένη”, με κακή ψυχολογική κατάσταση, φοβισμένη κι εκεί είχε πέσει το βάρος της προετοιμασίας. Στο δεύτερο μέρος τα καταφέραμε, παίξαμε πολύ καλά, υπήρχε πλήρης κατοχή, ενώ στο τέλος άνοιξε το ματς κι εκεί έκανε ευκαιρίες ο Πανιώνιος. Οι παίκτες θα είναι έτοιμοι και ικανοί να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Τα παιδιά έδωσαν ό,τι είχαν, φάνηκε ότι θέλουν να κερδίσουν. Τα ποσοστά έδειξαν 36 τελικές, οπότε οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους».

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (προπονητής Πανιωνίου):
«Σεβαστήκαμε περισσότερο τον Παναθηναϊκό, και δεν μιλάω για την ιστορία του αλλά για αγωνιστικούς λόγους. Αναγκάσαμε τον Παναθηναϊκό να πάει από τα πλάγια και η ποιότητά του είναι στο κέντρο. Αν κάποιοι κρατάνε τους αριθμούς, εμείς κρατάμε την ισοπαλία. Έχουμε δύσκολο ματς απέναντι στη Ξάνθη και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης