Σκάκι, το σοφότερο των παιχνιδιών. Παιχνίδι που νικά ο ικανότερος και όχι ο πιο τυχερός.

Το πρώτο σκακιστικό τουρνουά κρατουμένων είναι γεγονός! Στα ειδικά κρατητήρια ανηλίκων Αυλώνα τα μαθήματα σκάκι που επί έναν σχεδόν χρόνο δέχονται οι τρόφιμοι έχουν πλέον και… αγωνιστικό αντίκρισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρωτοβουλία του διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, Νικολάου Αρμένη, για την οργάνωση μαθημάτων σκακιού στους μαθητές του σχολείου βρήκε άμεση ανταπόκριση από τον Γιώργο Τσουνή και τον Γιώργο Κουλαξουζίδη της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς». Η παρακολούθηση αυτών των μαθημάτων της διδασκαλίας του κορυφαίου πνευματικού αθλήματος και τα αποτελέσματά της ώθησαν στη διεξαγωγή του 1ου Σκακιστικού Τουρνουά.

Η zougla.gr ήταν χορηγός επικοινωνίας και κατέγραψε το τουρνουά. Δείτε τι δήλωσαν οι διοργανωτές αυτής της εξαιρετικής πρωτοβουλίας.

Όπως τόνισαν οι μαθητές στη zougla.gr, η ενασχόληση με το σκάκι τους βοηθάει να «διώχνουν» όλες τις άσχημες σκέψεις και να ψυχαγωγούνται εξασκώντας παράλληλα το μυαλό και την πνευματικότητα τους. Εφόδια, που όπως είπαν, θα τα χρειαστούν όταν βγουν εκεί έξω…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το ρεπορτάζ από το τουρνουά και την απονομή…

Παρουσίαση: Σωτήρης Σκουλούδης

Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης