Νέα τραγωδία σημειώθηκε στα ανοιχτά της νήσου Λαμπεντούζα στην Ιταλία, καθώς ανατράπηκε σκάφος που μετέφερε περίπου 700 μετανάστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης με πολεμικά και εμπορικά πλοίαΑυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Μάλτας στο πρακτορείο BBC. Στην επιχείρηση συμμετέχουν ιταλικά πολεμικά, καθώς και παραπλέοντα εμπορικά πλοία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δυστύχημα σημειώθηκε 130 μίλια ανοιχτά της Λαμπεντούζα. Η εφημερίδα «Times of Malta» μετέδωσε ότι το σκάφος ανατράπηκε γύρω στα μεσάνυχτα, όταν οι επιβαίνοντες μετακινήθηκαν στην μία πλευρά του. Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι βρέθηκαν πολλά πτώματα και έχουν διασωθεί 28 άτομα.

Το περιστατικό σημειώνεται λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τη βύθιση σκάφους με 400 μετανάστες, οι περισσότεροι από τους οποίους άφησαν την τελευταία τους πνοή στη θάλασσα.

Μόλις 150 άτομα διασώθηκαν από εκείνο το ναυάγιο. Από τις αρχές του έτους έχουν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να διασχίσουν τη Μεσόγειο περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι.

Πρώτη καταχώρηση 10.54 π.μ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης