Πριν το Insignia OPC εμφανιστεί στις εκθέσεις των Διανομέων, έπρεπε πρώτα να περάσει μέσα από την κόλαση – την Πράσινη Κόλαση του Nordschleife (Nürgurgring), που θεωρείται η πιο σκληρή, πιο απαιτητική και επικίνδυνη αγωνιστική πίστα στον κόσμο.

Οι μηχανικοί της Opel επιμένουν ότι όλα τα οχήματα της σειράς OPC πρέπει να υποβάλλονται σε μία αυστηρή δοκιμή 10.000 χλμ. στην πίστα Nordschleife 20,8 χλμ. του Nürburgring, που ο διάσημος οδηγός αγώνων, Jackie Stewart, αποκαλεί Πράσινη Κόλαση. Το Insignia OPC sedan ολοκλήρωσε την πρόκληση χωρίς προβλήματα.

«Το Insignia OPC έτρεξε σε 487 γύρους επί 12 ημέρες με τελικές ταχύτητες, χωρίς το παραμικρό ψεγάδι. Αυτό το είδος επιδόσεων και ποιότητας είναι κάτι που προσδοκούμε από όλα μας τα μοντέλα Opel» σχολιάζει ο Hans Demant, Διευθύνων Σύμβουλος της Opel.

Το Opel Insignia OPC χρησιμοποιεί V6 κινητήρα Turbo 2.8 λίτρων που αποδίδει 325 ίππους με 435 Nm ροπής. Υιοθετεί high-tech στοιχεία, όπως ένα χαμηλότερο, επαναρυθμισμένο μηχανοτρονικό πλαίσιο με FlexRide, μετάδοση Adaptive 4×4 με ηλεκτρονικό πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (eLSD) και ειδικά φρένα Brembo.

Το Opel Insignia OPC Sports Tourer δοκιμάστηκε επίσης στην Πράσινη Κόλαση. 10.000 γρήγορα χιλιόμετρα στο Nordschleife μεταφράζονται σε περίπου 180.000 χιλιόμετρα στο δρόμο. Το νέο σετάρισμα συντελεί στο τροποποιημένο κέντρο βάρους του station wagon, που δικαιολογεί γιατί η ανάρτηση του Sports Tourer δοκιμάζεται ξεχωριστά στο Ring.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης