Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης εξέδωσε πρωτόκολλο κατεδάφισης των αυθαιρέτων κατασκευών στην παραλιακή της Αλικαρνασσού θέτοντας πλέον προ των ευθυνών τους όλους τους εμπλεκόμενους: δήμο, περιφέρεια, ΟΛΗ και εργολάβο. Η απόφαση έρχεται σαν βόμβα μετά την πρόσφατη σύσκεψη στο δήμο για να κλείσει η παραλιακή, όπως αποφασίστηκε! Ποιος όμως θα αναλάβει να το κάνει αυτό μέχρι τις 5 Αυγούστου κι ενόψει των δικαστηρίων που εκκρεμούν;

Στην απόφαση που υπογράφει ο κ. Ιωάννου αναφέρεται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέχεια των παραπάνω σχετικών σας ενημερώνουμε ότι η εκτέλεση του σχετικού πρωτοκόλλου κατεδάφισης πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 05-08-2015.

Οι αποδέκτες (Ο.Λ.Η Α.Ε. και Κ/ΞFTF Ο.Ε. Δραμητινός &Σια Ε.Ε.), φερόμενοι ως υπαίτιοι για την εκτέλεση του τμήματος της κατασκευής που πρόκειται να κατεδαφιστεί, ενημερώνονται με την παρούσα ότι η δαπάνη για την κατεδάφιση και την απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών θα καταλογιστεί σε βάρος τους, κατά τις διατάξεις περί είσπραξης δημοσίων εσόδων.

Εφόσον οι υπαίτιοι προβούν στην απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών, με ίδια μέσα έως την ανωτέρω ημερομηνία επέμβασης, θα αποφύγουν τον σε βάρος τους καταλογισμό της δαπάνης των εργασιών καθαίρεσης, εφόσον δε μας ενημερώσουν 3 ημέρες νωρίτερα της τιθέμενης προθεσμίας θα αποφύγουν και τον καταλογισμό της δαπάνης μετάβασης του συνεργείου κατεδάφισης (μεταφορά μηχανημάτων κ.λ.π.)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε περίπτωση μη εκτέλεσης των παραπάνω εργασιών κατεδάφισης και απομάκρυνσης των προϊόντων καθαίρεσης έως την προαναφερόμενη προθεσμία με ίδια μέσα, η Υπηρεσία μας πρόκειται να προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

1.Ειδικό συνεργείο με κατάλληλο εξοπλισμό, υπό την επίβλεψή μας, πρόκειται να μεταβεί στη θέση των αυθαιρέτων κατασκευών του θέματος προκειμένου να εκτελέσει εργασίες καθαίρεσης των περιγραφόμενων στο πρωτόκολλο κατεδάφισης κατασκευών.

Οι εργασίες κατεδάφισης – καθαίρεσης των κατασκευών θα εκτελεστούν στα πλαίσια της ενεργής εργολαβίας «Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κατασκευών στον αιγιαλό, παραλία και λοιπούς κοινόχρηστους κοινωφελείς και δημοσίους χώρους, περιφέρειας Κρήτης, σε εκτέλεση πρωτοκόλλων ή αποφάσεων κατεδάφισης των αρμοδίων υπηρεσιών».

2.Οι παραπάνω εργασίες θα διεξαχθούν σε τρεις φάσεις:

2.1.Αποσύνδεση κεντρικής τροφοδοσίας τυχόν ισχυρών ρευμάτων προς αποφυγή ατυχημάτων.

2.2.Αποξήλωση εξοπλισμού που τυχόν υφίσταται και μπορεί να αφαιρεθεί με σκοπό τη μη καταστροφή του (π.χ. φωτιστικά) και παράδοση τους υπαίτιους ή αν αυτοί δεν παρευρίσκονται στους μεσεγγυούχους που ορίζονται με την παρούσα Μαυράκη Κων/νο και Νεονάκη Γεώργιο, υπαλλήλων στην υπηρεσία μας, προκειμένου να μεταφερθούν και να φυλαχθούν στις αποθήκες της υπηρεσίας μας.

2.3.Έναρξη εργασιών καθαίρεσης δομικών κατασκευών, κυρίως με μηχανήματα έργου που διατίθενται από τον ανάδοχο του έργου των κατεδαφίσεων.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης