Επιχείρηση εναντίον ισλαμιστών διεξήχθη, από δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας της Ιορδανίας, την Τρίτη 1 Μαρτίου στην πόλη Ιρμπίντ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας και ειδικές δυνάμεις συμμετείχαν στην επιχείρηση, την οποία ένας αξιωματικός περιέγραψε ως τη μεγαλύτερη των τελευταίων ετών εναντίον πυρήνων ισλαμιστών φανατικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτήκοοι μάρτυρες έκαναν λόγο για σποραδικές ανταλλαγές πυρών, ενώ οι δρόμοι που οδηγούν στην περιοχή είχαν αποκλειστεί από την αστυνομία.

Δεν είναι ακόμη σαφές σε ποια οργάνωση ανήκουν τα πρόσωπα που καταδιώκονται στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, με τις περισσότερες πηγές να υποστηρίζουν πως ανήκουν στο Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Αφότου ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία το 2011 εκατοντάδες Ιορδανοί έχουν ενταχθεί στις τάξεις των εξτρεμιστικών οργανώσεων οι οποίες συμμετέχουν στον πόλεμο εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ιορδανία έχει υποστεί επιθέσεις ισλαμιστικών οργανώσεων στο παρελθόν, με πιο αξιοσημείωτες τις βομβιστικές ενέργειες εναντίον ξενοδοχείων στο Αμμάν από μια οργάνωση που συνδεόταν με την αλ Κάιντα κατά τη διάρκεια της αμερικανικής κατοχής στο Ιράκ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης