Ο Δημήτρης Παπανώτας ξεκίνησε την καριέρα του δουλεύοντας στο New Channel και συγκεκριμένα παρουσιάζοντας τα δελτία ειδήσεων, ενώ από το 1992 ήταν ο οικοδεσπότης της πρώτης lifestyle εκπομπής στην ιδιωτική τηλεόραση με τίτλο «Μύθοι και Πραγματικότητα». Μάλιστα το πρώτο επεισόδιο ήταν ημίωρο και έκανε 10% σ’ ένα κανάλι που είχε δυναμική 2%.
«Οι Μύθοι ήταν η καταγραφή της κοσμικής ζωής, της διασκέδασης των νέων ανθρώπων, αλλά και της νυχτερινής ζωής. Ένα τηλε-περιοδικό, με σεβασμό στα δημόσια πρόσωπα. Ποτέ δεν μπαίναμε σε γαργαλιστικές λεπτομέρειες. Από την πρώτη εκπομπή, όπου κάναμε τρομερή επιτυχία, οι μεγάλες εφημερίδες της εποχής, όπως η “Ελευθεροτυπία” και “τα Νέα”, στις τηλεοπτικές τους στήλες έγραφαν: “Δεν είναι αυτό εκπομπή αλλά ένα συνονθύλευμα” και “Το εθνικό φτυάρι”, χωρίς όμως να υπάρχει τίποτα το κίτρινο.
»Για να μη σ’ τα πολυλογώ, μας έκαναν… πόλεμο. Αυτό σταμάτησε όταν διαπίστωσαν πως το συγκεκριμένο είδος εκπομπής έχει “ψωμί”. Έτσι, λοιπόν, όλοι ξεκίνησαν να κάνουν αντίστοιχες εκπομπές. Αυτά δεν σ’ τα λέω με παράπονο, διότι γνωρίζω πως όποιος είναι πρωτοπόρος έχει να αντιμετωπίσει πάντα την αντίδραση» τόνισε σε συνέντευξή του.
Πηγή: govastileto.gr

