Την άποψη, ότι η διεθνής κοινότητα οφείλει να επιδείξει μεγαλύτερη ευελιξία ως προς το θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, αρκεί το τελευταίο να δώσει τις απαραίτητες εγγυήσεις για τις προθέσεις του, διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας, Σέλσο Αμορίμ.
Από την Τεχεράνη, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Αμορίμ δήλωσε σχετικά: «Το Ιράν θα πρέπει να έχει ειρηνικές πυρηνικές δραστηριότητες και η διεθνής κοινότητα να έχει εγγυήσεις, ότι αυτές δεν παραβιάζουν τους διεθνείς κανονισμούς και ότι δεν θα μετατραπούν σε δραστηριότητες για στρατιωτικούς σκοπούς. Η Βραζιλία τονίζει ότι όλες οι αμφιβολίες, που υπάρχουν ορισμένες φορές, πρέπει να διαλυθούν. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ανταλλαγή ουρανίου. Ελπίζουμε ότι θα επιτευχθεί συμφωνία. Είναι μια σημαντική συμφωνία, που θα επιτρέψει την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, όμως, όπως γίνεται σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, όλες οι πλευρές πρέπει να επιδείξουν ευελιξία».
Ο Αμορίμ είχε διαβεβαιώσει νωρίτερα ότι η χώρα του προτίθεται να εξετάσει μια ενδεχόμενη πρόταση για την ανταλλαγή πυρηνικού καυσίμου στο έδαφός της.

