Κάτω από το όριο της φτώχειας ζει η πλειοψηφία των Παλαιστινίων στην ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ισραηλινή οργάνωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταγγέλλοντας το εβραϊκό κράτος για αμέλεια και διακρίσεις.

«Η ενωμένη Ιερουσαλήμ δεν υπάρχει», επισημαίνει η οργάνωση για τα πολιτικά δικαιώματα στο Ισραήλ (ACRI), σε έκθεσή της, ενώ οι Αρχές ετοιμάζονται να γιορτάσουν την 43η επέτειο της προσάρτησης του ανατολικού τομέα της Ιερουσαλήμ το 1967. Η προσάρτηση αυτή ουδέποτε αναγνωρίστηκε από τη διεθνή κοινότητα.

«Η αλήθεια είναι ότι δύο πόλεις ζουν η μία δίπλα στην άλλη, η αραβική Ιερουσαλήμ στην ανατολική, η εβραϊκή Ιερουσαλήμ στη δυτική», διευκρινίζεται στην έκθεση.

Σύμφωνα με την ACRI, τρία στα τέσσερα παιδιά, δηλαδή το 75% των παιδιών των Παλαιστινίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ζει μέσα στη φτώχεια, έναντι του 45% των παιδιών των Ισραηλινών στην πόλη.

«Τουλάχιστον 95.000 παιδιά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ ζουν σε μια μόνιμη κατάσταση φτώχειας». Τέλος, και σύμφωνα πάντα με την ισραηλινή ΜΚΟ, το Ισραήλ προχώρησε στην κατάσχεση τουλάχιστον του 1/3 της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και κατασκεύασε περισσότερες από 50.000 κατοικίες για τη στέγαση του εβραϊκού πληθυσμού σε εδάφη που ανήκουν στους Παλαιστίνιους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης