Ανταπόκριση από Στρασβούργο: Νίκος Ρούσσης

Εκτενή συζήτηση και Ψήφισμα για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι της Αττικής, αποφάσισε να γίνει η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ύστερα από την υποβολή προτάσεων από τις ομάδες της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο (GUE) και της Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας για λογαριασμό των Ευρωπαίων Μεταρρυθμιστών, ο Έλληνας ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, αποκάλυψε ότι η εν λόγω πρόταση είχε τεθεί, την προηγούμενη βδομάδα, τόσο στη συνάντηση των προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου όσο και στη συνάντηση των γενικών γραμματέων, αλλά απορρίφθηκε.

Επέμεινε δε να γίνει συζήτηση σήμερα Δευτέρα, μία ημέρα πριν να μιλήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός για το «Μέλλον της Ευρώπης» στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής και να υπάρξει και σχετική δήλωση της Κομισιόν γι’ αυτό θέμα.

Ύστερα από τη «διαδικαστική» παρέμβαση του προέδρου Ταγιάνι, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, μιλώντας για λογαριασμό της ευρωομάδας της Αριστεράς, συμφώνησε να ενσωματωθούν τα αιτήματα και των δύο ομάδων και να τεθούν προς ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κοινή πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία και η Ολομέλεια της Ευρωβουλής αποφάσισε και εξειδικευμένη συζήτηση να γίνει για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι της Αττικής αλλά και να εκδοθεί και σχετικό Ψήφισμα.

Λίγο νωρίτερα και με την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος του σώματος Αντόνιο Ταγιάνι, ξεκίνησε την εναρκτήρια ομιλία του, με αναφορά στις πρόσφατες πυρκαγιές στο Μάτι

Ελλιπώς, προφανώς, πληροφορημένος ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, αναφέρθηκε στα πάνω από 90 θύματα των πρόσφατων φονικών πυρκαγιών στην Αττική, στους 200 τραυματίες και στις καταστροφές που προκλήθηκαν σε περιουσίες.

Ωστόσο, στο ίδιο «σακί» με τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, ο πρόεδρος Ταγιάνι έβαλε και τις ανάλογες καταστροφές που συνέβησαν στην Σουηδία, συμπεραίνοντας ότι αυτά τα προβλήματα προήλθαν από την υπερθέμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή!

Βάζοντας δε στο «κάδρο» των καταστροφών που συνέβησαν στην Ευρώπη, το τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στις οδυνηρές συνέπειες από την καταστροφή της γέφυρας στη Γένοβα και κάλεσε όλους τους ευρωβουλευτές, να τηρήσουν ένα λεπτό σιγής και …περισυλλογής γενικώς για τα θύματα αυτών των καταστροφών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης