Με μοναδικό αίτημα να μπορούν να εργάζονται σε συνθήκες ασφάλειας και χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική τους ακεραιότητα, οι νοσοκομειακοί γιατροί του Νομού Καβάλας προχώρησαν χθες, Τετάρτη, σε απεργία.

Το πρωί πραγματοποίησαν και συγκέντρωση στην αυλή του κάτω νοσοκομείου Καβάλας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Καβάλας, Παναγιώτης Ραφτόπουλος, σε δηλώσεις του σημείωσε πως «μοναδικό αίτημα της σημερινής απεργίας των γιατρών είναι να μπορούν να εργάζονται σε ασφαλές περιβάλλον, τέτοιο που να μη δημιουργεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητά τους και την αξιοπρέπειά τους».

Όπως υποστήριξε «αφορμή αποτέλεσε το περιστατικό με τον θάνατο του 4χρονου. Γύρω στα 30 με 40 άτομα εισέβαλαν στο χειρουργείο και βιαιοπράγησαν εναντίον συναδέλφων και ενός μάλιστα γιατρού κινδύνεψε η ζωή του. Δεν το δεχόμαστε αυτό. Ασκούμε λειτούργημα. Στείλαμε έγγραφο στη διοίκηση του νοσοκομείου, που έχει την ευθύνη να πάρει τα θεσμοθετημένα μέτρα ασφαλείας. Ευθύνη έχει και η Αστυνομία. Υπήρχε ένας αστυνομικός που δεν έκανε και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα».

Όπως τόνισε «δεν αρνούμαστε ότι μπορεί γιατροί να κάνουν σφάλματα, αλλά όχι να επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας. Έχει ξεκινήσει ΕΔΕ για το συγκεκριμένο περιστατικό με τον θάνατο του παιδιού και περιμένουμε το πόρισμα».

Πηγή: Εβδόμη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης