Ο Λίβανος θα αντιμετωπίσει «με όλα τα διαθέσιμα μέσα του» τις ισραηλινές επιθέσεις, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αμύνης του Λιβάνου στρατηγός Said Eid, έπειτα από τις σημερινές αιματηρές μεθοριακές συγκρούσεις ανάμεσα στον ισραηλινό και τον λιβανικό στρατό.
«Κατόπιν διαβουλεύσεων, το Συμβούλιο εξέδωσε οδηγίες για να αντιμετωπισθεί οποιαδήποτε επιβουλή κατά των εδαφών μας, του στρατού μας και των πολιτών μας, με όλα τα διαθέσιμα μέσα και όποιες και να είναι οι θυσίες», τόνισε ο στρατηγός.
Το Συμβούλιο «αποφάσισε επίσης να δώσει οδηγίες στον αντιπρόσωπο του Λιβάνου στον ΟΗΕ για να καταθέσει προσφυγή στο ΣΑ του Οργανισμού και να θίξει το θέμα της επίθεσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του», τόνισε ο ίδιος.
Εν τω μεταξύ, ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Guido Westerwelle, απηύθυνε σήμερα έκκληση να «αποφευχθεί κατηγορηματικά κάθε κλιμάκωση» της βίας στη Μέση Ανατολή έπειτα από τις σημερινές αιματηρές μεθοριακές συγκρούσεις ανάμεσα στον ισραηλινό και τον λιβανικό στρατό.
«Μία κλιμάκωση της κατάστασης θα πρέπει να αποφευχθεί κατηγορηματικά», τονίζεται στο ανακοινωθέν του υπουργού, ο οποίος καλεί τις δύο πλευρές «να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση και συνεργασία με τη δύναμη του ΟΗΕ Finul».
«Θα πρέπει να γίνει καθετί δυνατό για να μην απειληθεί η ειρήνη και η ισορροπία στην περιοχή», προσθέτει ο Westerwelle, δηλώνοντας «ανήσυχος» για την κατάσταση.
Διαβάστε επίσης:
Μυστικές συνομιλίες για τη διαμάχη Ισραήλ – Λιβάνου, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Αυγούστου 2010, 19:19

