Βαριά «καμπάνα» επέβαλαν τα πειθαρχικά όργανα της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στη Γιουβέντους.

Πιο συγκεκριμένα η «βέκια σινιόρα» τιμωρήθηκε από το Εφετείο της ιταλικής ομοσπονδίας με αφαίρεση 10 βαθμών, για φερόμενες παρατυπίες σε μεταγραφικές υποθέσεις και σε συμβόλαια ποδοσφαιριστών της, που αφορούν στο σκάνδαλο «plusvalenze», ενώ η πρόταση της εισαγγελίας έκανε λόγο για -11.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από αυτήν την εξέλιξη η Γιουβέντους από τους 69 βαθμούς πέφτει στους 59, κι έτσι από τη δεύτερη θέση πλέον υποχωρεί στην έβδομη, με τους «μπιανκονέρι» να έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν ξανά έφεση για την απόφαση της υπόθεσης των ψευδών λογιστικών στοιχείων.

Για την ώρα -μέχρι να οριστικοποιηθεί η απόφαση με την έφεση που θα υποβληθεί- η ομάδα του Τορίνο είναι εκτός των θέσεων που οδηγούν στο επόμενο Champions League, αλλά και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά «εισιτήρια».

Το ομοσπονδιακό εφετείο αποφάσισε επίσης την αθώωση επτά στελεχών της «Γιουβε» (πρώην διευθυντές και σύμβουλοι της ομάδας). Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το όνομα του Πάβελ Νέντβεντ, ενώ αθώοι κρίθηκαν και οι Πάολο Γκαριμπέρτι, Άσια Γκρατσιόλι Βενιέ, Κλέιτλιν-Μέρι Χιούζ, Ντανιέλα Μαριλούνγκο, Φραντσέσκο Ρονκάλιο και Ενρίκο Βελάνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η τρίτη φορά που το Ομοσπονδιακό Εφετείο FIGC αποφαίνεται για αυτήν την κατάσταση. Η πρώτη φορά ήταν τον Μάιο του 2022, όταν συνολικά 11 σύλλογοι (Γιουβέντους, Νάπολι, Τζένοα, Σαμπντόρια, Έμπολι, Πάρμα, Πίζα, Προ Βερτσέλι, Πεσκάρα, Νοβάρα και Κιέβο) και 61 διευθυντές κάθισαν στο εδώλιο.

Η Γιουβέντους κέρδισε εν μέρει μια έφεση τον Απρίλιο που συμφώνησε ότι η ποινή των 15 πόντων ήταν πολύ σκληρή και την έστειλε πίσω στο Εφετείο της FIGC για να αποφανθεί για τρίτη φορά.

Ωστόσο, τελικά η ποινή έπεσε απλώς κατά πέντε βαθμούς και οι «μπιανκονέρι» τιμωρήθηκαν με -10.

Η νέα βαθμολογία της Serie A:

Νάπολι 86

Λάτσιο 68

Ίντερ 66

Μίλαν 64

Αταλάντα 61

Ρόμα 60

Γιουβέντους 59 – αγωνιστική λιγότερη

Μόντσα 52

Μπολόνια 50

Τορίνο 50

Φιορεντίνα 50

Ουντινέζε 46

Σασουόλο 44

Σαλερνιτάνα 41

Έμπολι 39 – αγωνιστική λιγότερη

Λέτσε 33

Σπέτσια 31

Ελλάς Βερόνα 30

Κρεμονέζε 24

Σαμπντόρια 18

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης