Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άλεξ, που πέτυχε τρία από τα τέσσερα τέρματα της Φενέρμπαχτσε, τα «Καναρίνια» πέρασαν από την έδρα της Μπεσίκτας, που κατέρρευσε μετά την κόκκινη κάρτα στον Φεράρι. Με αυτή την ήττα, το μέλλον του Σουστέρ γίνεται ακόμα πιο σκοτεινό, με τον Ράφα Μπενίτεθ να πλησιάζει ακόμα περισσότερο.
Η Φενέρμπαχτσε ξεκίνησε πολύ επιθετικά και μόλις στο πέμπτο λεπτό άνοιξε το σκορ, με αυτογκολ του Ουϊζάλ. Μετά το αρχικό σοκ, οι παίκτες της Μπεσίκτας αντέδρασαν και με τον Νταγκ πέτυχαν το 1-1 λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπεσίκτας έκανε το 2-1 στο 50’ με τον Τοραμάν. Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι θα έπαιρναν τη νίκη, ήρθε η κόκκινη κάρτα στον Φεράρι στο 63’ ανατρέποντας τις ισορροπίες.
Ενώ όλα έδειχναν ότι η Μπεσίκτας θα διατηρούσε τον έλεγχο του αγώνα, η κόκκινη κάρτα του Φεράρι στο 63’ άλλαξε τα δεδομένα. Η Μπεσίκτας «κλείστηκε» πίσω, η Φενέρμπαχτσε πίεσε και ο Άλεξ εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι στο 65’ για να φέρει το ματς στα ίσια. Ακολούθησαν δύο ακόμα τέρματα του ίδιου παίκτη στο 72’ και στο 75’, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των φιλοξενούμενών.
Με αυτή τη νίκη η Φενέρμπαχτσε ανέβηκε στην κορυφή, έχοντας όμως ένα παιχνίδι παραπάνω από την Τραμπζονσπόρ.

