Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν τα πληρώματα για το Shakedown. Μία διαδρομή 3.62χλμ.στη Λυγαριά, την οποία οφείλουν να διανύσουν υποχρεωτικά οι οδηγοί τουλάχιστον 2 φορές (όποιος θέλει μπορεί να επιχειρήσει και 3ο πέρασμα) και αποτελεί ουσιαστικά την πρόβα τζενεράλε, πριν την αυριανή έναρξη των Ειδικών Διαδρομών. Βέβαια μιας και το Shakedown δεν φέρνει βαθμούς, πολλοί οδηγοί δεν πιέζουν αρκετά, ώστε να προστατέψουν ελαστικά και αναρτήσεις με αποτέλεσμα οι χρόνοι να μην είναι αντιπροσωπευτικοί.

Ταχύτερος όλων ο Neuville με 3 περάσματα (στο 3ο πέρασμα με συνοδηγό guest) 

Το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις πρόκειται να είναι τόσο σκληρό όσο υποδηλώνει η φήμη του, με τις συνθήκες να αφήνουν τις καμένες από τον ήλιο χαλικόστρωτες διαδρομές ακόμα πιο τραχιές και βραχώδεις από ό,τι τα τελευταία χρόνια.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Neuville, ο οποίος ήταν και ο ταχύτερος στο shakedown, φτάνει στην Ελλάδα με καλή διάθεση μετά την υπογραφή επέκτασης συμβολαίου με τη Hyundai, διατηρώντας τον ίδιο και τον συνοδηγό Martijn Wydaeghe στην ομάδα μέχρι το 2025.

 

Ο Βέλγος είχε το ταχύτερο πέρασμα με χρόνο 2:38.2 οδηγώντας το Hyundai i20N  ενώ δεύτερος ήρθε ο Katsuta Takamoto με Yaris, κάνοντας χρόνο 2:39.1. Την ταχύτερη τριάδα συμπλήρωσε ένα ακόμα Hyundai, αυτό του Tanak Ott με 2:39.7. Αξίζει να αναφέρουμε πως η FIA μετρά επίσημα μέχρι και το 2ο πέρασμα, στο οποίο ταχύτερος ήταν ο Katsuta, όμως ανεπίσημα και overall ο Neuville ήταν 1.1δευτ. ταχύτερος.

Ακολουθούν οι καλύτεροι χρόνοι των οδηγών της κατηγορίας WRC1 (συμπεριλαμβανομένων και των 3 περασμάτων):

  • Thierry Neuville: 2:38.2 – Hyundai
  • Takamoto Katsuta: 2:39.1 – Toyota
  • Ott Tanak: 2:39.7 – Hyundai
  • Daniel Sordo: 2:40:4 – Hyundai
  • Adrien Fourmax: 2:41.7 – Ford
  • Sebastian Ogier: 2:42.6 – Toyota
  • Gregoire Munster: 2:44.6 – Ford
  • Elfyn Evans: 2:46.4 – Toyota
  • Jourdan Serderidis: 2:52.1 – Ford

Η δράση συνεχίζεται σήμερα το απόγευμα στις 19:00 όπου θα γίνει και η τελετή εκκίνησης στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας στις 19:00 το απόγευμα. Η πραγματική μάχη όμως κόντρα στο χρονόμετρο θα ξεκινήσει αύριο Παρασκευή, με την πρώτη από τις 6 Ε.Δ. να αρχίζει στις 07:58 το πρωί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης