Ένταση επικράτησε το πρωί μεταξύ κατοίκων της Κυψέλης, που έχουν συγκεντρωθεί στη γωνία Πατησίων και Κύπρου, και ανδρών των ΜΑΤ.
Οι κάτοικοι προσάθησαν να παρεμποδίσουν την κοπή δέντρων στο πάρκο, με τα ΜΑΤ να τους απωθούν, επικαλούμενοι εισαγγελική παρέμβαση. Λόγω των επεισοδίων, η οδός Πατησίων παρέμεινε κλειστή, και στα δύο ρεύματα για αρκετή ώρα.
Συνολικά, στην περιοχή έχουν κοπεί 45 δέντρα, ξηλώθηκαν παγκάκια και κούνιες, προκειμένου να γίνει ιδιωτικός χώρος στάθμευσης, με τους κατοίκους να είναι εξοργισμένοι με το δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη και να μιλούν για “επιχείρηση-εξολόθρευσης” του τελευταίου πνεύμονα πρασίνου. Από την πλευρά του, ο κ. Κακλαμάνης, υποστήριξε ότι κόπηκαν μόνο 3 δένδρα, ενώ άλλα 40 μεταφέρθηκαν και μεταφυτεύτηκαν αλλού.
Αυτήν την ώρα, κάτοικοι και μαθητές της Κυψέλης πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Αθηναίων, με αποτέλεσμα η οδός Αθηνάς να είναι κλειστή.
Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία από το πάρκο απ’ όπου κόπηκαν 45 δέντρα.
(Πρώτη καταχώρηση: 27 Ιανουαρίου, 07:48)
Διαβάστε επίσης:
Συμπλοκές και επεισόδια στην Πατησίων, 26 Ιανουαρίου 2009, 23:27

