Νέα τροπή λαμβάνει πλέον, η υπόθεση της σύλληψης του διοικητικού ηγέτη και προέδρου της Φενέρμπαχτσε, Σαντετίν Σαράν, μετά την γνωστοποίηση της είδησης, ότι σε δείγματα από τρίχες των μαλλιών του βρέθηκαν ίχνη κοκαΐνης και για τον λόγο αυτό συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση από τις τουρκικές Αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα περισσότερα ΜΜΕ, της γείτονος χώρας, το δείγμα μαλλιών του Σαντέτιν Σαράν ήταν θετικό στον έλεγχο για κοκαΐνη, αλλά τα δείγματα αίματος, ούρων και νυχιών ήταν αρνητικά.

Νωρίτερα μάλιστα, σήμερα Τετάρτη, ο Σαντέτιν Σαράν εξέδωσε δήλωση στην οποία απέρριπτε το αποτέλεσμα της αρχικής εξέτασης, επιμένοντας ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το εν λόγω ναρκωτικό και ότι δεσμευόταν να ζητήσει επίσημα την επανάληψη της εξέτασης.

Ο συλληφθείς πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε Σαντετίν Σαράν

Οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για νέες εξετάσεις

Μάλιστα ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για ναρκωτικά που διεξάγει η Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης και τέθηκε υπό κράτηση μετά από θετικό αποτέλεσμα στο προαναφερθέν τεστ ναρκωτικών που υποβλήθηκε στο Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο, εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε βίντεο, μετά την επιστροφή του στην Τουρκία από την Ιταλία, όταν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τις δυνάμεις της χωροφυλακής για να υποβληθεί σε νέες ιατρικές εξετάσεις, τις οποίες ο ίδιος ζήτησε.

Το χρονικό της σύλληψης του Σαντετίν Σαράν

Λίγο διάστημα μετά την αποκάλυψη της μεγάλης υπόθεσης του παράνομου στοιχηματισμού, που ταρακούνησε συθέμελα το ποδόσφαιρο της γειτονικής χώρας (σε αυτό εμπλέκονται παίκτες, διαιτητές, αλλά και παράγοντες), όπως έγινε γνωστό σήμερα συνελήφθη ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, Σαντετίν Σαράν.

Ο 61χρονος παράγοντας, που έχει την διοικητική ηγεσία του συλλόγου σε όλα τα αθλήματα, συνελήφθη από ομάδες της Διοίκησης Χωροφυλακής της Κωνσταντινούπολης με κατηγορίες εναντίον του για προμήθεια ναρκωτικών, διευκόλυνση χρήσης και χρήση ναρκωτικών.

Ο Σαντέτιν Σαράν, ο οποίος έχει διπλή υπηκοότητα (τουρκική και αμερικανική), τέθηκε υπό κράτηση λίγες ώρες μετά την ανίχνευση ιχνών ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης σε δείγματα μαλλιών του, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα TRT και την εφημερίδα Milliyet.

Μάλιστα περισσότερες από μία αξιόπιστες πηγές ειδήσεων (TRT Haber, NTV, Hürriyet) αναφέρουν ότι το δείγμα μαλλιών του Σαντέτιν Σαράν ήταν θετικό στον έλεγχο για κοκαΐνη, αλλά τα δείγματα αίματος, ούρων και νυχιών ήταν αρνητικά.

Επέστρεψε εσπευσμένα από την Ιταλία

O Τούρκος επιχειρηματίας (γεννημένος στο Κολοράντο των ΗΠΑ) βρισκόταν στην Ιταλία για το παιχνίδι της μπασκετικής ομάδας με την Αρμάνι Μιλάνο και επέστρεψε εσπευσμένα προκειμένου να δώσει κατάθεση και να θέσει εαυτόν στη διάθεση των Αρχών.

«Θα επιστρέψω στην Τουρκία αύριο το πρωί, δεν φοβάμαι τίποτα», είχε δηλώσει ο Σαράν από την Ιταλία. Παράλληλα στο σπίτι του οι Αρχές έχουν διεξάγει ήδη μια πρώτη έρευνα για το θέμα των ναρκωτικών.

Η Φενέρ επιβεβαίωσε τη σύλληψη

Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης, μέσω των social media επιβεβαίωσε τη σύλληψη του ισχυρού άνδρα των «καναρινιών», αναφέροντας τα εξής:

«Ο πρόεδρός μας, Σαντετίν Σαράν, συνελήφθη σήμερα το βράδυ από την Επαρχιακή Διοίκηση Χωροφυλακής από το Προεδρικό Γραφείο της Φενέρμπαχτσε στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας. Η εν λόγω έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και η διαδικασία διεξάγεται στο πλαίσιο του κράτους δικαίου, υπό την εξουσία και την ευθύνη των αρμόδιων αρχών.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη ότι ο πρόεδρός μας θα ξεπεράσει αυτή τη διαδικασία με κοινή λογική και σθένος, όπως ακριβώς έχει κάνει μέχρι στιγμής. Το έργο που επιτελείται σύμφωνα με τα συμφέροντα του συλλόγου μας θα συνεχιστεί αδιάκοπα. Ο πρόεδρός μας θα αφήσει πίσω του αυτές τις δύσκολες στιγμές και θα συνεχίσει να εργάζεται με αποφασιστικότητα για τον σύλλογό μας.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Σεκίπ Μοστούρογλου, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, οι δικηγόροι του συλλόγου μας και οι δικηγόροι του προέδρου μας, Σαντετίν Σαράν, συνοδεύουν τον πρόεδρό μας σε όλη αυτή τη διαδικασία. Με την παρούσα ενημερώνουμε το κοινό».

Μόλις έγινε γνωστή η σύλληψη τους πολλοί οπαδοί της Φενέρμπαχτσε συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Αρχηγείο της Χωροφυλακής του Μασλάκ, όπου βρισκόταν ο Σαντετίν Σαράν, προκειμένου να του εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Παράλληλα οι οπαδοί που συγκεντρώθηκαν γύρω από το γήπεδο της ομάδας για να υποστηρίξουν τον πρόεδρο της Φενερμπαχτσέ, Σαντετίν Σαράν, φωνάζουν συνθήματα όπως «Η κυβέρνηση να παραιτηθεί».

Η εκλογή του στην ηγεσία της Φενέρμπαχτσε

Ο Σαντετίν Σαράν εξέφρασε για πρώτη φορά ενδιαφέρον να εμπλακεί με τα διοικητικά της Φενέρ το 2021. Εν τέλει τον Ιούλιο του 2025 συγκέντρωσε τις 500 υπογραφές από μέλη της ομάδας, οι οποίες απαιτούνταν για να δηλώσει συμμετοχή στις εκλογές. Στην εκλογική διαδικασία επικράτησε του Αλί Κοτς με 12.325 ψήφους έναντι 12.068 του αντιπάλου του. Έτσι έγινε ο 38ος πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, που ανέλαβε την διοικητική ηγεσία του συλλόγου σε όλα τα αθλήματα.

Στη φυλακή το 2012 ο πρώην πρόεδρος της Φενέρ, Αζίζ Γιλντιρίμ, για χειραγώγηση αγώνων

Η Φενερμπαχτσέ, με έδρα την Κωνσταντινούπολη, είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και επιτυχημένες αθλητικές ομάδες της Τουρκίας. Ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου, Αζίζ Γιλντιρίμ, πέρασε περισσότερο από ένα χρόνο στη φυλακή το 2012 με την κατηγορία της χειραγώγησης αγώνων, πριν αθωωθεί όταν μια νέα δίκη διαπίστωσε ότι η προηγούμενη υπόθεση είχε επηρεαστεί από διεφθαρμένους δικαστές, εισαγγελείς και αστυνομικούς.

Ο σύλλογος έχει επίσης εμπλακεί σε μια ξεχωριστή έρευνα για παράνομες στοιχηματικές δραστηριότητες και στημένα παιχνίδια στο τουρκικό ποδόσφαιρο. Η Φενερμπαχτσέ έχει επίσης ομάδες που αγωνίζονται στο μπάσκετ, το βόλεϊ, τον στίβο και την κολύμβηση, μεταξύ άλλων αθλημάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης