Σήμερα βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες το πολυσυζητημένο –τουλάχιστον για ορισμένους– ντοκιμαντέρ -ταινία Melania, που καταγράφει τις 20 ημέρες στη ζωή της Μελάνια Τραμπ λίγο πριν από την ορκωμοσία του συζύγου της ως Προέδρου των ΗΠΑ το 2025.
Η παραγωγή, η οποία χρηματοδοτήθηκε με εκατομμύρια δολάρια από την Amazon, προβλήθηκε χθες το βράδυ σε avant-premiere στο Κέντρο Παραστατικών Τεχνών John F. Kennedy, το οποίο πλέον φέρει την ονομασία Trump-Kennedy Center. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ένα ετερόκλητο κοινό, αποτελούμενο από μέλη του υπουργικού συμβουλίου, συντηρητικούς influencers και «ασήμαντες διασημότητες», όπως σχολίασε χαρακτηριστικά το CNN.

Μελάνια Τραμπ
Η Μελάνια Τραμπ έφτασε στον χώρο συνοδευόμενη από τον σοβαρό, λιγομίλητο και εμφανώς περήφανο σύζυγό της. Μιλώντας για την ταινία, εξήγησε πως στόχος της ήταν να δείξει πόσο απαιτητική είναι η καθημερινότητά της και «πώς είναι να επιστρέφεις στον ρόλο της Πρώτης Κυρίας, από απλός πολίτης». Περιέγραψε το αποτέλεσμα ως «όμορφο, συναισθηματικό, μοδάτο και κινηματογραφικό», δηλώνοντας περήφανη για τη δουλειά που έγινε.

Ντόναλντ Τραμπ – Μελάνια Τραμπ
Κατά την παρουσίαση της ταινίας, η ίδια σημείωσε: «Κάποιοι το αποκαλούν ντοκιμαντέρ. Δεν είναι. Είναι μια δημιουργική εμπειρία που προσφέρει οπτικές, γνώσεις και στιγμές». Σε συνέντευξή της στο Fox News, το βράδυ της Τετάρτης, πρόσθεσε ότι πιστεύει πως σε κάθε σκηνή το κοινό θα δει πώς εργάζεται, ποια είναι και πώς επικοινωνεί με τους ανθρώπους, γνωρίζοντάς την λίγο καλύτερα.

Ο Marc Beckman, αριστερά, σφίγγει το χέρι του υπουργού Άμυνας Pete Hegseth και της συζύγου του Jennifer κατά την άφιξή τους στην πρεμιέρα της ταινίας της πρώτης κυρίας Melania Trump «Melania» στο John F. Kennedy Memorial Center For The Performing Arts, την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026, στην Ουάσινγκτον

Ο Brett Ratner (αριστερά) και ο Marc Beckman ποζάρουν για τους φωτογράφους κατά την άφιξή τους στην πρεμιέρα της ταινίας «Melania» στο John F. Kennedy Memorial Center For The Performing Arts, την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026, στην Ουάσινγκτον.
Από τα θεωρεία της ανακαινισμένης Όπερας του Κέντρου, ο Ντόναλντ Τραμπ παρακολουθούσε την προβολή όρθιος, χειροκροτώντας με υπερηφάνεια τη σύζυγό του.

Ντόναλντ Τραμπ
Στο κόκκινο –ή μάλλον μαύρο– χαλί, το οποίο επιλέχθηκε για να ταιριάζει με την αισθητική της βραδιάς, η Μελάνια Τραμπ δήλωσε στο CNN: «Είμαι πολύ περήφανη για την ταινία. Μπορεί να αρέσει στον κόσμο, μπορεί και όχι. Αυτό είναι επιλογή τους». Λίγο αργότερα συμπλήρωσε: «Πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Για μένα, η ταινία είναι ήδη επιτυχημένη».
Και όχι άδικα: σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα, ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε συμφωνία ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων με την Amazon MGM Studios, ενώ το μάρκετινγκ της ταινίας αγγίζει επιπλέον τα 35 εκατομμύρια δολάρια. Όταν ρωτήθηκε πώς ορίζει την επιτυχία, η Πρώτη Κυρία απέφυγε να μιλήσει για εισπράξεις ή αριθμούς streaming, καθώς –όπως φάνηκε– η εμπορική συμφωνία από μόνη της θεωρείται νίκη.
Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή, η ταινία «προσφέρει μια αποκλειστική ματιά μέσα από τα μάτια της Μελάνια, καθώς οργανώνει τις προετοιμασίες για την ορκωμοσία, διαχειρίζεται τις προκλήσεις της επιστροφής στον Λευκό Οίκο και επανέρχεται στη δημόσια ζωή μαζί με την οικογένειά της».

Ντόναλντ Τραμπ – Μελάνια Τραμπ
Το τρέιλερ
Το τρέιλερ ανοίγει με τη Μελάνια Τραμπ να ετοιμάζεται να εισέλθει στη Ροτόντα του Καπιτωλίου για την ορκωμοσία. Φορώντας το σκούρο μπλε σύνολό της, στρέφεται προς την κάμερα καθώς αυτή κινείται πανοραμικά μπροστά από το πρόσωπό της και λέει: «Ξεκινάμε πάλι».
Ακολουθούν εναλλασσόμενα πλάνα από το Mar-a-Lago στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, τον Πύργο Τραμπ στο Μανχάταν και τα γραφεία της ομάδας μετάβασης στην Ουάσινγκτον. Το τρέιλερ δίνει επίσης μια γεύση από την κατασκευή του στράπλες φορέματος της Μελάνια για την ορκωμοσία, καθώς και από τη φωτογράφιση που οδήγησε στο εντυπωσιακό ασπρόμαυρο επίσημο πορτρέτο της.
Σε μια σκηνή, η Μελάνια ακούει τον σύζυγό της να κάνει πρόβα ομιλίας. «Η πιο περήφανη κληρονομιά μου θα είναι αυτή του ειρηνοποιού», λέει ο εκλεγμένος πρόεδρος.
«Ειρηνοποιός και ενοποιητής», τον διορθώνει η Πρώτη Κυρία.
Το τρέιλερ κλείνει με μια τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στο ζευγάρι. «Γεια σας, κύριε Πρόεδρε, συγχαρητήρια», λέει η Μελάνια.
«Το παρακολούθησες;» τη ρωτά ο Ντόναλντ Τραμπ. «Δεν το είδα. Ναι, θα το δω στις ειδήσεις», απαντά εκείνη.

Μελάνια Τραμπ

Μελάνια Τραμπ
