Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι επιβάτες αμαξοστοιχίας στο Βιετνάμ, που εκτελούσε το δρομολόγιο από την πόλη Χο τσι Μινχ (πρώην Σαϊγκόν) στο Ανόι, όταν διαπίστωσαν έξω από την πόλη, Γκουάνγκ-Νγκάι, πως κάτω από ένα κάθισμα υπήρχαν ζωντανές βασιλικές κόμπρες, μέσα σε τέσσερις υφασμάτινες τσάντες. Σχεδόν αμέσως επικράτησε πανικός, με τους επιβάτες να πηδάνε από τα παράθυρα και να μεταφέρονται σε άλλα βαγόνια.

«Κάποια από τα φίδια ήταν πολύ μεγάλα και ήταν άκρως τρομακτικά. Οι περισσότεροι επιβάτες το έβαλαν στα πόδια, ωστόσο ορισμένοι πλησίασαν για να δουν από κοντά τα δηλητηριώδη ερπετά», τόνισε ο Pham Van An, επιβάτης της αμαξοστοιχίας.

Αστυνομικοί με τη βοήθεια μελών του τμήματος προστασίας άγριας φύσης της πόλης μετέφεραν τα φίδια έξω από το τραίνο και στη συνέχεια τα απελευθέρωσαν στο φυσικό τους περιβάλλον. «Δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε πόσα φίδια υπήρχαν μέσα στις τσάντες. Υπολογίζουμε ότι συνολικά ζύγιζαν 45 κιλά. Το πιο πιθανό ήταν να μεταφέρονταν σε κάποιο εστιατόριο του Ανόι προκειμένου να διατεθούν προς κατανάλωση», επεσήμανε ο Nguyen Van Han, επικεφαλής του τμήματος Προστασίας Άγριας Φύσης της πόλης Γκουάνγκ-Νγκάι.
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης