Τη διερεύνηση της πιθανής εμπλοκής της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, σε πρόσφατο οικονομικό σκάνδαλο, ζήτησε ένας Γάλλος επιχειρηματίας και πολέμιος της διαφθοράς από τους εισαγγελείς. Ο Ζαν-Μαρί Κιν κατηγορεί την Λαγκάρντ για κατάχρηση εξουσίας, τονίζοντας ότι διευκόλυνε την κρατική τράπεζα, Caisse des Depots, να αγοράσει το 25% της GRTgaz, εταιρίας δικτύου παροχής φυσικού αερίου της GDF Suez (εταιρίας κοινής ωφέλειας), στις αρχές του χρόνου, σύμφωνα με αντίγραφο της επιστολής του που κατατέθηκε στον εισαγγελέα.

«Αυτό το θεωρούμε μυθοπλασία», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, Reuters, αξιωματούχος του υπουργείου, αναφερόμενος στις καταγγελίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία απέσπασε θετικά σχόλια για τον χειρισμό της στην χρηματοπιστωτική κρίση στην ευρωζώνη, ήδη κατηγορείται για την εμπλοκή της στην υπόθεση με τον αμφιλεγόμενο πρώην επιχειρηματία, Μπερνάρ Ταπί, φίλο του προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

Η υπόθεση αφορά στην επιλογή της Λαγκάρντ να προσφύγει σε διαιτητικό δικαστήριο και όχι στην παραδοσιακή δικαιοσύνη προκειμένου να επιλυθεί η διαφορά του επιχειρηματία με την πρώην κρατική τράπεζα Credit Lyonnais σχετικά με την πώληση του ομίλου Αdidas το 1993- 1994.
Η ίδια πάντως συνεχίζει να αρνείται ότι υπήρξαν παρατυπίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης