Τουλάχιστον 1.480 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Υεμένη αφότου άρχισαν συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές που αξιώνουν τον εκδημοκρατισμό της χώρας και τις δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας το Φεβρουάριο, δήλωσε το Σάββατο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο υφυπουργός Πληροφόρησης Άμπντου αλ Τζανάντι είπε στους δημοσιογράφους ότι ο απολογισμός αυτός
περιλαμβάνει πολίτες, στρατιώτες και άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και καλύπτει την περίοδο από την έναρξη των ταραχών ως την 25η Σεπτεμβρίου.
Είναι η πρώτη επίσημη εκτίμηση για τον απολογισμό των θυμάτων της σύγκρουσης στη χώρα που δημοσιοποιεί η κυβέρνηση.
Το Σάββατο τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν στην διάρκεια επιχείρησης εναντίον ισλαμιστών μαχητών που φέρονται να συνδέονται με την αλ Κάιντα στην πόλη Ζιντζιμπάρ, πρωτεύουσα της νότιας επαρχίας Αμπιάν, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Υεμένης στον ιστότοπό του.
Επιμέλεια : Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

