Πανικό προκαλεί στις αγορές χρήματος η ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας ότι ετοιμάζεται, εκτός του δολαρίου, να προσθέσει συναλλαγματικά διαθέσιμα και σε άλλα νομίσματα.
Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας τόνισε ότι η πρόσφατη κρίση έδειξε πόσο λάθος είναι το να έχει κάποια τράπεζα συναλλαγματικά διαθέσιμα μόνο σε ένα νόμισμα, όπως η Κίνα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος αμερικανικών ομολόγων σε δολάρια. Η αξία τους ξεπερνάει τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Κίνας, Ζου Ζιαοτσουάν, μίλησε για τη δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου νομίσματος, το οποίο θα ρυθμίζεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και θα αντικαταστήσει το αμερικανικό δολάριο.

