Αυξημένη ήταν και σήμερα η κίνηση στο μεγαλύτερο μέρος του εθνικού οδικού δικτύου, καθώς συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων στο κλεινόν άστυ, μετά τις διακοπές του Πάσχα.


Φωτογραφία αναγνώστη από την ουρά στα διόδια της Κορίνθου

Τα μεγαλύτερα πρόβληματα εντοπίστήκαν στον κόμβο Αμφιλοχίας, όπου η ουρά των οχημάτων έφτασε τα 3 χιλιόμετρα και στα διόδια του Ρίου όπου έφτασε τα 4 χιλιόμετρα.

Ουρά 4 χιλιομέτρων υπήρξε το απόγευμα και στα διόδια του Ζευγολατιού, στην Κόρινθο.

Στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στα διόδια των Τεμπών, τα οχήματα σχημάτισαν ουρά έως και 4 χιλιομέτρων.

Ανάσχεση υπήρξε και στην Εθνική οδό Ιωαννίνων – Αντιρίου, όπου η ουρά των αυτοκινήτων, στο ύψος του 55ου χλμ, έφτασε τα 3 χιλιόμετρα.

Ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε και στα διόδια των Μαλγάρων, όπου από χθες το πρωί έως και τις 17:00 σήμερα πέρασαν 56.000 αυτοκίνητα με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, ενώ στο ρεύμα προς Αθήνα 25.000 οχήματα.

Έκτακτα δρομολόγια πραγματοποιήθηκαν και από τον σταθμό των ΚΤΕΛ στη Θεσσαλονίκη.   

Πρόβλημα αντιμετώπισαν το πρωί οι επιβάτες του ιπτάμενου δελφινιού «Ερμής», που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αίγινα – Πειραιάς, καθώς η δεξιά μηχανή του πλοίου παρουσίασε διαρροή λαδιών. Έτσι ο πλοίαρχος αναγκάστηκε να ελαττώσει ταχύτητα  με αποτέλεσμα το «Ερμής» να φτάσει στον Πειραιά με καθυστέρηση 50 λεπτών.


Φωτογραφία αναγνώστη από την ουρά στα διόδια της Κορίνθου

Η zougla.gr σας δίνει την εικόνα που επικρατεί στις εθνικές οδούς, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει και τα όποια προβλήματα παρατηρούνται στο εθνικό οδικό δίκτυο. Όσοι από εσάς διαπιστώσετε τα λεγόμενα «κακώς κείμενα» στους δρόμους (και όχι μόνο) μπορείτε να στέλνετε είτε την καταγγελία σας, είτε την φωτογραφία ή το βίντεό σας στο τηλέφωνο 6937 337723 ή στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση (info@zougla.gr).

Λίγο πριν τις 6 το πρωί, τροχαίο ατύχημα συνέβη στην αερογέφυρα Θεσσαλονίκης, όπου δύο οχήματα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά.

Ο οδηγός τού ενός αυτοκινήτου διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Προβλήματα χθες στην επιστροφή των εκδρομέων

Μετʼ εμποδίων συνεχιζόταν όλο το απόγευμα η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στο κλεινόν άστυ. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα η κίνηση των οχημάτων ομαλοποιήθηκε.

Ουρά 17 χιλιομέτρων σχημάτισαν τα αυτοκίνητα στα διόδια της Κορίνθου.

Κατά διαστήματα η υπεύθυνη κοινοπραξία, Ολυμπία Οδός, τα άφηνε ανοιχτά προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκδρομείς.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση σημειώθηκε στα διόδια Καλαμακίου, τα 5 χιλιόμετρα είχε φτάσει η ουρά των οχημάτων στα διόδια του Αντιρρίου και περίπου 4 χιλιομέτρων στα διόδια του Ρίου.

Αυξημένη η κίνηση και στην Αθηνών – Λαμίας, στο κομμάτι από Χαλκίδα έως Σχηματάρι.

Το ταξίδι της επιστροφής, για τους εκδρομείς, δυσχαίρανε ακόμη περισσότερο ο άστατος καιρός, καθώς από το μεσημέρι παρατηρήθηκαν σποραδικές βροχές και καταιγίδες.

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων χρόνων ήταν η φετινή αφού από την Παρασκευή πριν του Λαζάρου μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα έφυγαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας από την Αθήνα περίπου 1.100.000 αυτοκίνητα. Πέρυσι το ίδιο διάστημα έφυγαν περίπου ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα.

Από νωρίς το μεσημέρι άρχισε η επιστροφή και των Θεσσαλονικέων στη συμπρωτεύουσα. 

Η κίνηση είναι αρκετά αυξημένη στα διόδια Μαλγάρων, όπου λειτουργούν 6 ταμεία και οι ουρές, που έχουν δημιουργήσει τα οχήματα, φτάνουν τα 150 μέτρα. Αραιότερη είναι η κίνηση από τη Χαλκιδική προς τη Θεσσαλονίκη. 

 

Ο καιρός της επιστροφής

Με κακό καιρό θα γίνει η επιστροφή των εκδρομέων, καθώς σε αρκετές περιοχές θα υπάρξει σταδιακή επιδείνωση. Στα βόρεια θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ακούστε πώς περιγράφει στη zougla.gr τον καιρό των επόμενων ημερών ο μετεωρόλος Τάσος Αρνιακός.

Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων

Τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2009 για το ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα και από 15.00 έως 22.00, ίσχυσαν απαγορεύσεις:

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

γ) Στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι τη διασταύρωση Ρεντίνας.
δ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
ε) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Εξαιρέθηκαν των απαγορεύσεων κυκλοφορίας :

α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια και κρέας.

β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών από τα Διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

στ)Τα βυτιοφόρα υγρών καυσίμων και όσον αφορά στο ρεύμα εξόδου, μόνο για το τμήμα από διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμόνα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

(Πρώτη ενημέρωση 20 Απριλίου 2009, 13:00)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης