Στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α1 του μπάσκετ κατετάγη ο ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια της Α1, μετά τη νίκη του με 65-57 στην Πυλαία επί της τελευταίας και καταδικασμένης σε υποβιβασμό ΑΕ Λάρισας.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά εκμεταλλεύτηκε τις ήττες της ΑΕΚ και του Κολοσσού και στα πλέι οφ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό, έχοντας μειονέκτημα της έδρας. Από την άλλη, η ΑΕ Λάρισας ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην πρώτη κατηγορία και από του χρόνου θα αγωνίζεται στην Α2.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε από την αρχή στο παιχνίδι με σκοπό να πάρει τη νίκη και επέβαλε από νωρίς το ρυθμό του. Στο 7’ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 13-6, ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε υπέρ του ΠΑΟΚ με 22-14.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Λάρισα μείωσε αρχικά σε 24-23, ενώ λίγο πριν τη λήξη της περιόδου οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με 32-31, για να ισοφαρίσει ο ΠΑΟΚ σε 32-32, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο τρίτο μέρος τα πολλά λάθη της Λάρισας και η πολύ καλή λειτουργία των ψηλών του ΠΑΟΚ έφεραν και πάλι το παιχνίδι στα μέτρα των γηπεδούχων. Οι Τομάσεβιτς και Γιόνσεν του «δικέφαλου» του Βορρά έδωσαν το προβάδισμα στην ομάδα του με 12 πόντους (52-40), ενώ στο τελευταίο μέρος η Λάρισα… εγκατέλειψε το παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ έφτασε στη νίκη με το τελικό 65-57.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 32-32, 52-40, 65-57.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Καλαφατάκης): Γιόνσεν 12, Καυκής, Παπαδόπουλος, Καλαμπάκας, Κυρίτσης 18 (1), Σίμτσακ 9, Κεσίσογλου, Σικαλίδης, Γιαννακίδης 2, Τομάσεβιτς 15 (16ρ.), Δεμερτζής 9 (1).

ΑΕ Λάρισας (Θρασύβουλος Λιάγκας): Παπακώστας 8 (2), Ζαρας 4 (1), Αποστολίδης 6, Παπανικολάου 2, Λαμπρόπουλος 17 (1), Τσαϊρέλης 4, Καραβανάς 4, Λάππας 8 (1), Μπρόζος 4.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης