«Όταν η ψυχή της Αργεντινής συναντάει τη μαγεία του Broadway»

Le Nouvel Observateur

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

9 – 14 Ιουνίου 2009

ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON

Το Tango Pasion, ο μουσικοχορευτικός ανεμοστρόβιλος που ξεκίνησε από το Μπουένος Άιρες, ταξίδεψε στο Μπρόντγουεϊ, σάρωσε στο πέρασμά του Ευρώπη, Ασία, Αυστραλία και Μέση Ανατολή, και ξεσήκωσε κοινό και κριτικούς μετά από τρεις εβδομάδες sold οut παραστάσεων στο θέατρο Champs-Ιlysιes στο Παρίσι το φετινό Ιανουάριο, επιστρέφει στην Αθήνα με τη νέα του παράσταση: το Ϊltimo Tango.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Η ομάδα που μύησε το ελληνικό κοινό στον αργεντίνικο χορό και αγαπήθηκε όσο καμία άλλη – θυμίζουμε τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους το 1997 στο Ηρώδειο και στο Θέατρο Δάσους, το 1999 στο Μέγαρο Μουσικής, το 2000 στο Λυκαβηττό και το 2003 στο Big Top Theater – έρχεται στο Θέατρο Badminton για να μας αποκαλύψει τα καλά κρυμμένα μυστικά του πιο αισθησιακού χορού σε ένα απολαυστικό δίωρο όπου η «ψυχή της Αργεντινής συναντάει τη μαγεία του Broadway» (Le Nouvel Observateur).

Έξι ζευγάρια, το νέο αστέρι του χορού Leonardo Luizaga, η βραβευμένη μπάντα Sexteto Stazo Mayor με τον αιώνιο «έφηβο» μάστερ του μπαντονεόν, Luis Stazo, και οι μαγευτικές φωνές των Marcela Rios και Nestor Rolan, θα μας ταξιδέψουν μέσα από 30 διαδοχικά λαμπερά θεατρικά ταμπλό σε όλη την ιστορία του τάνγκο.

 Το Tango Pasiσn αποτελείται από τα πιο «δυνατά» ονόματα του τάνγκο και η ιστορία του ξεκινά το 1992, όταν τέσσερις σπουδαίες καλλιτεχνικές προσωπικότητες (Ηector Zaraspe, Mel Howard, Jose Libertella, Ricardo Carpani) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα θέαμα που θα συνέχιζε την παράδοση του θρυλικού Tango Argentino (των Ηector Orezzoli και Claudio Segovia), της παράστασης που έβγαλε το1983 οριστικά το τάνγκο από τα σύνορα της πατρίδας του και το διέδωσε σε όλο τον κόσμο.

«Το τάνγκο δεν είναι μόνο χορός, είναι εμμονή. Για τον χορευτή, το τάνγκο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του, όπως ο ύπνος και το φαγητό. Ερωτικό, παθιασμένο και μελαγχολικό, στοιχειώνει το μυαλό και την καρδιά, παρασύρει το σώμα και την ψυχή…»

Τango: The Dance, the Song, the Story,

Thames & Hudson (1997)

Último Tango…!

Η νέα παράσταση του Tango Pasión

Η νέα, απόλυτη εμπειρία θεαματικού, αυθεντικού τάνγκο από το συγκρότημα του Tango Pasiσn, μας ταξιδεύει στις γειτονιές του Μπουένος Άιρες, στα σκοτεινά κακόφημα μπαρ αλλά και τα μεγάλα νυχτερινά κέντρα της αργεντίνικης πρωτεύουσας, που έχουν φιλοξενήσει τους τελευταίους αιώνες τους σπουδαιότερους χορευτές και μουσικούς του τάνγκο.

Μέσα από τη ματιά του χορογράφου Hector Zaraspe, διακρίνουμε τις χαρακτηριστικές ανθρώπινες φιγούρες του «βρώμικου» χορού της Αργεντινής, τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους που γέννησαν το τάνγκο στις φτωχογειτονιές των μεταναστών, αλλά και τους καλοντυμένους αστραφτερούς θαμώνες των πριβέ night club του Μπουένος Άιρες.

Οι διαδοχικές σκηνές της παράστασης πατάνε σ’ ένα πεντάγραμμο που ξεχειλίζει από τους παραδοσιακούς τάνγκο ρυθμούς των Gardel και Αlfredo La Pera, στα χαρακτηριστικά μουσικά χαρμάνια του Piazzola και στον «ηλεκτρονικό» ήχο του 21ου αιώνα. Οι φωνές της Marcela Rios και του Nestor Rolan αιχμαλωτίζουν με τον πιο δραματικό τρόπο την αγάπη, τα πάθη και τις εκπλήξεις της ζωής και του τάνγκο.

 Οι εκπληκτικοί χορευτές του συγκροτήματος, αυστηρά επιλεγμένοι από το χορογράφο και πρώην προπονητή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, Hector Zaraspe, γίνονται οι αληθινοί πρωταγωνιστές της περιπλάνησης στα μονοπάτια της αργεντίνικης κουλτούρας και με το αυθεντικό «porteña» ταλέντο τους μας μεταδίδουν την ένταση και το πάθος του τάνγκο.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και τα ζευγάρια των Monica Romero & Omar Ocampo και Osvaldo Ciliento & Graciela Garcia που χορεύουν με το Tango Pasión από το ξεκίνημά του το 1992. Μαζί τους θα απολαύσουμε για πρώτη φορά το νέο αστέρι του χορού Leonardo Luizaga.

Η παράσταση έρχεται στην Αθήνα μετά από τρεις εβδομάδες sold out παραστάσεων στο ιστορικό θέατρο του Παρισιού Champs-Εlysees. Η γαλλική πρωτεύουσα βρισκόταν πάντοτε ανάμεσα στους πιο σταθερούς και αγαπημένους ευρωπαϊκούς προορισμούς του αργεντίνικου συγκροτήματος, αφού συγκεντρώνει το πιο φανατικό κοινό του τάνγκο εκτός Αργεντινής.

Ειδικότερα, από την πρώτη εμφάνιση του συγκροτήματος στο Théâtre des Champs Elysées στο Παρίσι το 1996 έως και το 2004, το Tango Pasiσn έχει παρουσιάσει 7 διαφορετικά σόου με 122 παραστάσεις, συγκεντρώνοντας συνολικά 160.000 θεατές. Τον Ιανουάριο του 2009 οι λάτρεις του τάνγκο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ξανά το αγαπημένο τους μουσικοχορευτικό σχήμα στη νέα του παράσταση Último Tango που θα κάνει στάση και στην Αθήνα στο θέατρο Badminton από 9 έως 14 Ιουνίου του 2009.

Xoρογραφία: Ηector Zaraspe

Moυσική: Sexteto Stazo Mayor με τον θρυλικό Luis Stazo, συνιδρυτή της Sexteto Mayor Οrchestra στο μπαντονεόν

 

Παραγωγή: Mel Howard

 

Xoρεύουν τα ζευγάρια:

OSVALDO CILIENTO & GRACIELA GARCIA

MONICA ROMERO & OMAR OCAMPO

VIVIANA BORDON & GABRIELBORDON

CESAR COELHO & MIRIAM COELHO

JUAN. M ACOSTA & VALERIA ALVAREZ

DABEL ZANABRIA & CYRENA DRUSINE

και το νέο αστέρι LEONARDO LUIZAGA

 

Τραγουδούν οι:

MARCELA RIOS & NESTOR ROLAN

Στην παράσταση παίζουν οι μουσικοί του Sexteto Stazo Mayor:

LUIS STAZO

CHRISTIAN GERBERG

PABLO WOIZINSKI

BERNHARD von der GABELENTZ

JOHANNES HENSCHEL

JUAN C. ZUNINI

JORGE ORLANDO

 

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

www.ticketnet.gr, 210-8840600

 

Προπώληση εισιτηρίων:

 

Με πιστωτική κάρτα:

210 88 40 600, www.ticketnet.gr

 

Με μετρητά:

Ταμεία Θεάτρου Badminton

Γουδή, 211 10 86 024

Ώρες λειτουργίας Box Office Θεάτρου:

Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 19:00,

Σαββάτο & Κυριακή 11:00 – 18:00

Γραφεία Ticketnet

Κηφισίας 46, Αμπελόκηποι, 1ος όροφος,

210 88 40 600, 211 10 86 000

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 – 21:00,

Σαββάτο & Κυριακή 10:00 – 21:00

Virgin Megastores

Μαρούσι: The Mall, Ανδρέα Παπανδρέου 35,

210 63 00 224

Public:

Καραγεώργη Σερβίας 1,

Πλατεία Συντάγματος

Τηλ: 210 3246210

Ωράριο λειτουργίας:

Καθημερινές: 09.00-21.00

Σάββατο: 09.00-20.00

 

Ημέρες και Ωρες Παραστάσεων:

Τρίτη 9 Ιουνίου 21:00

Τετάρτη 10 Ιουνίου 21:00

Πέμπτη 11 Ιουνίου 21:00

Παρασκευή 12 Ιουνίου 21:00

Σάββατο 13 Ιουνίου 17:00 & 21:00

Κυριακή 14 Ιουνίου 17:00 & 21:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης