Οι Τουρκικές Αρχές προχώρησαν σήμερα στη σύλληψη του συνταγματάρχη Dursun Cicek με την κατηγορία για συμμετοχή στο εθνικιστικό δίκτυο Ergenekon με στόχο την υπονόμευση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), όπως μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά ΜΜΕ.
Η τελευταία εξέλιξη έρχεται μετά τις νέες εντάσεις που προκλήθηκαν ανάμεσα στο ΑΚΡ και τον Στρατό, μετά από δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας για συνωμοσία στις ένοπλες δυνάμεις με στόχο την υπονόμευση της κυβέρνησης μέ ”στημένα” άρθρα και ειδήσεις που θα φιλοξενούσε ο αντικυβερνητικός Τύπος.
Ο Dursun Cicek βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, τα οποία τον κατηγόρησαν για κατάρτιση ενός εγγράφου που περιγράφει σχέδιο για την υπονόμευση της κυβέρνησης.
Από την πλευρά του ο Τούρκος συνταγματάρχης αρνήθηκε τις συγκεκριμένες κατηγορίες λέγοντας ότι η υπογραφή του στο εν λόγω έγγραφο είναι πλαστή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συνταγματάρχης αφέθηκε ελεύθερος το απόγευμα της Τετάρτης.

