Μετά τις επιστημονικές μελέτες προκύπτουν πολλές αναφορές που υποδηλώνουν ότι υπάρχουν στοιχεία του ιού που σχετίζονται με τον ιό HIV.

Αυτό υποστηρίζει ο Philip Giraldi Ph.D., εκτελεστικός Διευθυντής του Συμβουλίου Εθνικού Ενδιαφέροντος. Είχε διατελέσει Υπεύθυνος Υποθέσεων της CIA και Λειτουργός Πληροφοριών Στρατού που πέρασε είκοσι χρόνια στην Ευρώπη και για την «υπόθεση της τρομοκρατίας» στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι κάτοχος πτυχίου με διακρίσεις από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο και μεταπτυχιακό και διδακτορικό στη σύγχρονη ιστορία από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Εάν η θεωρία του είναι σωστή, η διαφυγή του ιού από το Ινστιτούτο Εργαστηρίου Ιολογίας του Wuhan και στον ζωικό και ανθρώπινο πληθυσμό δεν θα μπορούσε να ήταν τυχαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω πολλών παραγόντων, υπήρξε επίσης σημαντική εικασία ότι ο κορωνοϊός δεν εμφανίστηκε φυσιολογικά με μετάλλαξη, αλλά μάλλον παρήχθη σε εργαστήριο, πιθανώς ως παράγοντας βιολογικού πολέμου.

Οι τεχνικοί που εργάζονται σε τέτοια περιβάλλοντα συνειδητοποιούν ότι συχνά παρατηρούνται «διαρροές» από τα εργαστήρια.

Υπάρχει βεβαίως και αναπόφευκτα μια άλλη θεωρία: υπήρξαν κάποιες εικασίες ότι, καθώς η διοίκηση Trump θέτει διαρκώς το ζήτημα της αυξανόμενης κινεζικής παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας ως άμεσης απειλής για την αμερικανική εθνική ασφάλεια και οικονομική κυριαρχία, θα πρέπει ίσως να είναι δυνατόν η Ουάσιγκτον να δημιούργησε και να εξαπέλυσε τον ιό σε μια προσπάθεια να φέρει την αναπτυσσόμενη οικονομία του Πεκίνου και τη στρατιωτική δύναμη κάτω από μεγάλες δυσκολίες.

Είναι βέβαια δύσκολο να πιστέψουμε ότι ακόμη και ο Λευκός Οίκος του Τραμπ θα έκανε κάτι τόσο απερίσκεπτο, αλλά υπάρχουν προηγούμενα για αυτόν τον τύπο συμπεριφοράς.

Το 2005-09 οι αμερικανικές και ισραηλινές κυβερνήσεις ανέπτυξαν κρυφά ιό υπολογιστή που ονομάζεται Stuxnet, ο οποίος προοριζόταν να βλάψει τα συστήματα ελέγχου και λειτουργίας ιρανικών υπολογιστών που χρησιμοποιούνται στο πυρηνικό ερευνητικό πρόγραμμα της χώρας.

Σίγουρα, το λογισμικό Stuxnet προοριζόταν να βλάψει τους υπολογιστές και να μη μολύνει ή να σκοτώνει ανθρώπους, αλλά οι ανησυχίες ότι θα διαδοθεί και θα κινηθεί για να μολύνει υπολογιστές έξω από το Ιράν αποδείχθηκαν ακριβείς. Έτσι είχε εξαπλωθεί σε χιλιάδες Η/Υ εκτός του Ιράν, σε χώρες όπως η Κίνα , η Γερμανία, το Καζακστάν και η Ινδονησία.

Οι επιστήμονες στο Ινστιτούτο Ερευνών Γαλιλαίου του Ισραήλ ισχυρίζονται τώρα ότι θα έχουν ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε λίγες εβδομάδες, το οποίο θα είναι έτοιμο για διανομή και χρήση εντός 90 ημερών.

Το ίδρυμα ισχυρίζεται ότι έχει ασχοληθεί με τετραετή έρευνα σχετικά με τον κορωνοϊό των πτηνών που χρηματοδοτείται από τα Υπουργεία Επιστήμης και Τεχνολογίας και Γεωργίας του Ισραήλ.

Υποστηρίζεται ότι ο ιός είναι παρόμοιος με την έκδοση που έχει μολύνει τους ανθρώπους, γεγονός που οδήγησε σε ανακαλύψεις στην ανάπτυξη μέσω γενετικών χειρισμών, αλλά ορισμένοι επιστήμονες είναι σκεπτικοί ότι ένα νέο εμβόλιο θα μπορούσε να παραχθεί τόσο γρήγορα ώστε να αποφευχθεί ένας ιός που υπήρξε μόλις πρόσφατα.

Έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι, ακόμη και αν αναπτύσσεται εμβόλιο, θα πρέπει κανονικά να δοκιμασθεί για παρενέργειες, διαδικασία που συνήθως διαρκεί περισσότερο από έναν χρόνο, και αφού δοκιμασθεί σε μολυσμένους ανθρώπους.

Εάν κάποιος θεωρεί ακόμη ότι είναι πιθανό οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν βάλει το χέρι τους για να δημιουργήσουν τον κορωνοϊό σε ό, τι απομένει από το κέντρο έκτακτων βιολογικών όπλων στο Fort Detrick Maryland, είναι πολύ πιθανό ότι το Ισραήλ ήταν συνεργάτης του έργου.

Η βοήθεια για την ανάπτυξη του ιού θα εξηγούσε επίσης πώς οι Ισραηλινοί επιστήμονες κατάφεραν να διεκδικήσουν επιτυχία στη δημιουργία ενός εμβολίου τόσο γρήγορα, πιθανώς επειδή ο ιός και η θεραπεία για αυτό αναπτύχθηκαν ταυτόχρονα.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν σαφείς πολιτικές συνέπειες στην εμφάνιση του κορωνοϊού, και όχι μόνο στην Κίνα.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, κατηγορείται ήδη για ψέματα για τον ιό και υπάρχουν διάφορα σενάρια στις επικρατούσες δημοσιεύσεις, οι οποίες ενέχονται για τον πιθανό αντίκτυπο στις εκλογές το 2020.

Εάν η συγκράτηση και η θεραπεία της ίδιας της νόσου στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν πάει καλά, θα μπορούσε επίσης να υπάρξει μια σημαντική αντίδραση, ιδιαίτερα καθώς οι Δημοκρατικοί προωθούν τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης.

Αμερικανός αξιωματούχος υποστηρίζει, ωστόσο, ότι η ασθένεια και η βύθιση της οικονομίας δεν θα έχουν σημασία όσο υπάρχει ανάκαμψη πριν από τις εκλογές, αλλά πολλά μπορούν να συμβούν τους επόμενους οκτώ μήνες.

Και τότε υπάρχει το ζήτημα της εθνικής ασφάλειας/εξωτερικής πολιτικής, όπως φαίνεται τόσο από την Ιερουσαλήμ όσο και από την Ουάσινγκτον.

Είναι δύσκολο να εξηγηθεί ο λόγος για τον οποίο ο κορωνοϊός έπληξε μια χώρα, ιδιαίτερα εκτός της Κίνας, πολύ σοβαρά.

 Αυτή η χώρα είναι το Ιράν, ο αναφερόμενος συχνά ως εχθρός και των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Ο αριθμός των περιπτώσεων κορωνοϊού του Ιράν εξακολουθεί να αυξάνεται.

Οι συνηθισμένοι ύποπτοι στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ευτυχείς να μαθαίνουν για θανάτους στο Ιράν. Ο κ. Mark Dubowitz, εκτελεστικός διευθυντής του συνδέσμου Ίδρυμα για την Προάσπιση των Δημοκρατιών (FDD) που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, επικροτεί την Τρίτη ότι το «Coronavirus έκανε αυτό που οι αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις δεν μπορούσαν: να κλείσουν τις εξαγωγές εκτός πετρελαίου».

Εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης απάντησε ότι «είναι απολύτως απάνθρωπο να επικροτώ την εξάπλωση ενός θανάσιμου ιού». Ο Dubowitz ακολούθησε μια πρόσθετη ματαιοδοξία ότι η Τεχεράνη «εξαπλώνει την τρομοκρατία» στη Μέση Ανατολή και «τώρα έρχεται η εξάπλωση του κορωνοϊού».

Έτσι, μπορεί να έχουμε την επιλογή: ο κορωνοϊός εμφανίστηκε φυσικά ή βγήκε από εργαστήριο στην ίδια την Κίνα ή ακόμα στο Ισραήλ ή τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν κάποιος υποψιάζεται ότι το Ισραήλ και/ή τις Ηνωμένες Πολιτείες, η πρόθεση ήταν σαφώς να δημιουργηθεί ένα βιολογικό όπλο που θα βλάψει δύο έθνη που έχουν χαρακτηριστεί ως εχθρικά.

Αλλά ο κορωνοϊός δεν μπορεί να περιοριστεί εύκολα και είναι σαφές ότι πολλές χιλιάδες άνθρωποι θα πεθάνουν από αυτόν.

Δυστυχώς, όπως και με το Stuxnet, όταν το τζίνι δεν παραμένει εμφιαλωμένο, είναι πολύ δύσκολο να το αναγκάσει να επιστρέψει εντός του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης