Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Το αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Σερρών ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1998 και έκτοτε έχει φιλοξενήσει με επιτυχία εκατοντάδες αγώνες ενώ χιλιάδες είναι οι οδηγοί και οι αναβάτες που έχουν δοκιμάσει τις ικανότητές τους. Μετά από 14 χρόνια λειτουργίας οι υπεύθυνοι της πίστας πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε έργα αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πίστα έχει γεμίσει μπαλώματα…


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πίσσα φεύγει…
Με σχετικό διαγωνισμό ο Δήμος έδωσε τη δυνατότητα σε διάφορες εταιρείες να αναλάβουν την αποκατάσταση με χρήματα που θα έπαιρνε από ευρωπαϊκά κονδύλια.  Ο διαγωνισμός έγινε και η εταιρεία με την ονομασία «Γαλάνης» κατάφερε να πάρει το έργο. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν αλλά όπως αποδείχτηκε ο ασφαλτοτάπητας δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός αυτοκινητοδρομίου. Με λίγα λόγια η πίσσα που είχε πέσει ξηλωνόταν… Η πίστα λειτούργησε και παράλληλα έγιναν κινήσεις προκειμένου τα προβληματικά κομμάτια να αποκατασταθούν έτσι ώστε να μην υπάρχει θέμα για όσους κάνουν χρήση αυτής.

Η στροφή πριν από τη μεγάλη ευθεία…


Σε λειτουργία το αυτοκινητοδρόμιο
Για το λόγο αυτό το περασμένο καλοκαίρι το αυτοκινητοδρόμιο έκλεισε προκειμένου η τεχνική εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο να προχωρήσει στην αποκατάσταση του προβλήματος. Τα έργα ολοκληρώθηκαν και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου η πίστα άνοιξε και πάλι τις πύλες της στους λάτρεις της ταχύτητας. Όλοι ήλπιζαν πως το πρόβλημα λύθηκε αλλά οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν δεν έδωσαν λύση.  

Αυτοψία του zougla.gr
Το zougla.gr ταξίδεψε μέχρι τις Σέρρες και επισκέφτηκε το αυτοκινητοδρόμιο για να διαπιστώσει τις ακριβώς συμβαίνει. Η αυτοψία έδειξε πως το πρόβλημα απλά δε λύθηκε και έτσι γεννήθηκε μία επιπλέον σκαζοκεφαλιά, σε χρήστες, στους ανθρώπους που εργάζονται εκεί αλλά και στον ίδιο τον Δήμαρχο, Πέτρο Αγγελίδη. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του τον ρωτήσαμε να μας πει τι ακριβώς έχει συμβεί: ” Οι αποκαταστάσεις στην πίστα έγιναν σύμφωνα με την ειδική διαταγή. Έχω δώσει εντολή να διερευνήσει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου και να μου πει τι ακριβώς συμβαίνει. Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε το πρόβλημα και θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι”. Επικοινωνία επιδιώξαμε να έχουμε και με εκπρόσωπο της εταιρείας “Γαλάνης” αλλά δεν τα καταφέραμε (κάτι που είχε συμβεί και παλαιότερα σε αντίστοιχο άρθρο του zougla.gr)

Η στροφή Κ6 έχει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα

Πολιτικά παιχνίδια…
Να σημειώσουμε πως λόγο του θέματος που έχει προκύψει, κάποιοι έχουν προσπαθήσει να το εκμεταλλευτούν πολιτικά, γεγονός που δημιουργεί επιπλέον ερωτηματικά. Και αυτό διότι θα πρέπει η πίστα που αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης αλλά και της Ελλάδας να λειτουργήσει σωστά και για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξουν προτάσεις από όλες τις πλευρές. Επιπλέον και επειδή θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες ενώ κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη, ο ίδιος ο Δήμαρχος Σερρών κατέθεσε στις 10 Ιουλίου 2013 στον εισαγγελέα, μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να βρεθεί ο “ένοχος”.


Για να δείτε τη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει στον Εισαγγελέα ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης πατήστε στη διπλανή φωτογραφία

Αυτή τη στιγμή η πίστα είναι ανοιχτή αλλά το πρόβλημα σε συγκεκριμένα κομμάτια παραμένει. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν συζητήσεις και επαφές για να δουν οι υπεύθυνοι τι πρέπει να γίνει πως θα δοθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.  

Δείτε το video με την κατάσταση του ασφαλτοτάπητα στο σημείο Κ6

 

 

Σε αυτή τη φωτογραφία φαίνεται ξεκάθαρα η κατάσταση της πίστας (Κ6)…

Και αυτό το σημείο έχει αποκατασταθεί…

 Πολλοί αναβάτες χρησιμοποιούν την πίστα για προπόνηση και αγώνες…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης