Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μπορεί η μάχη μεταξύ Al-Attiyah να έχει ανάψει, ωστόσο άλλος ήταν εκείνος που γεύτηκε τη χαρά της νίκης Ανεβάζει ρυθμό ο Peterhanselστην 5η ειδική διαδρομή του Rally Dakar. Ο Giniel De Villiers με την Toyota κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση της ειδικής αφήνοντας πίσω του όλα τα μεγάλα ονόματα. Ο οδηγός από την Νότια Αφρική ήταν σταθερός, γρήγορος και χωρίς λάθη κατάκτησε την πρώτη του νίκησε ειδική για το 2021. Ο De Villiers σκαρφάλωσε στην 12η θέση της Γενικής Κατάταξης και καλοβλέπει τη δεκάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση είχαμε ακόμα μια έκπληξη, εκείνη του Brian Baragwanath επίσης από την Νότια Αφρική με το πρωτότυπο της Century. Ο Baragwanath δεν είχε κάνει κάτι ιδιαίτερο μέχρι στιγμής στον αγώνα αλλά αυτή του η 2η θέση τον ανέβασε στην 9η θέση Γενικής. Πίσω από τους δύο Νότιο Αφρικανούς βρέθηκαν οι Peterhansel και Al-Attiyah με τον Γάλλο της Mini να παίρνει μια ανάσα από τον αντίπαλό του στην Γενική Κατάταξη. Η διαφορά τους είναι πλέον στα 6 λεπτά και φυσικά η μάχη συνεχίζεται με ένταση.

Δεν έλειψαν τα απρόοπτα στην 5η ειδική με τον Lategan να ανατρέπει το Toyota του και να τραυματίζεται στον ώμο

Χάνουν έδαφος Loeb και Sainz

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Sebastien Loeb έχασε πάλι αρκετό χρόνο έχοντας προβλήματα πλοήγησης και έμεινε στην 20η θέση της Σταθερά στην εξάδα ο Prokop με το Ford Raptorειδικής, κάτι που τον ανάγκασε να υποχωρήσει στην τελευταία θέση της δεκάδας στην Γενική Κατάταξη. Αρκετά πίσω ήταν και ο Carlos Sainz ο οποίος χάνει έδαφος σε σχέση με τους αντιπάλους του για τη μάχη της νίκης καθώς είναι πλέον 48 λεπτά πίσω από τον Peterhansel στην 3η θέση Γενικής. Καλές εμφανίσεις συνεχίζει ο Martin Prokop με το Ford Raptor στην 5η θέση, ενώ σταθερά 4ος Γενικής είναι ο Przygonski. Στη δεκάδα επίσης παραμένουν οι Al Qassimi, Roma και Terranova, ενώ καλή ειδική είχε ο Al Rahji με το Toyota ο οποίος χθες έχασε πάνω από 5 ώρες με πρόβλημα στο όχημά του.

Highlights SS5 Cars

 

Ταχύτερος ο Benavides, από κοντά ο Price

Στις μοτοσικλέτες επικρατέστερος ήταν ο Kevin Benavides με την εργοστασιακή Honda CRF450. Ο Αργεντινός παρά την έντονη πίεση που δέχτηκε από τους αντιπάλους του έμεινε πρώτος μέχρι το τέλος και πλέον οδηγεί τον αγώνα στην Γενική Κατάταξη αφήνοντας 2 λεπτά πίσω του τον De Soultrait με την Husqvarna. Η έκπληξη της ημέρας ήρθε από τον Jose Ignacio Cornejo Flomino με την Honda ο οποίος τερμάτισε στη 2η θέση της ειδικής αφήνοντας πίσω του μεγάλα ονόματα όπως ο Toby Price ο οποίος έφερε την εργοστασιακή KTM του στην 3η θέση.

Το διασκέδασε ο Benavides ο οποίος ανέβηκε στην πρώτη θέση της Γενικής Κατάταξης

Δυνατές εμφανίσεις είχαμε από τους Santolino (Sherco) και Sam Sunderland με KTM οι οποίο μαζί με τον De Soultrait συμπλήρωσαν την εξάδα. Ο Ross Branch συνεχίζει δυνατά ολοκληρώνοντας την ειδική στην 9η θέση, ενώ οι Brabec και Barreda Bort έμειναν εκτός δεκάδας. Στην Γενική, στην 3η θέση έχει ανέβει ο εντυπωσιακός Flomino με την Honda, ενώ μόλις στην 9η θέση υποχώρησε ο Barreda Bort. Σταθερά στη δεκάδα είναι οι Sunderland, Santolino, Howes και Price.

Highlights SS5 Bikes

 

Επόμενη ειδική είναι η 6η Al Qaisumah > Ha’il, η οποία θα είναι θα είναι μειωμένη κατά 100 χιλιόμετρα λόγω προβλημάτων που αντιμετώπισαν στο τέλος της 5ης ειδικής τα πληρώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dakar 2021 SS4: Μεγάλη μάχη Al-Attiyah-Peterhansel

Dakar 2021 SS3: Ασταμάτητος ο Al-Attiyah, επέστρεψε ο Price

Dakar 2021 SS2: Ο Al-Attiyah επιστρέφει

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης