Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μετά από μια πολύ δύσκολη πρώτη ημέρα στο Rally Dakar, ο Nasser Al-Attiyah επέστρεψε δυνατά στη 2η ειδική διαδρομή κατακτώντας τη νίκη. Ο οδηγός από το Κατάρ έφερε το Toyota του στην πρώτη θέση έπειτα από αντεπίθεση διαρκείας στα τελευταία χιλιόμετρα κερδίζοντας τον Stephane Peterhansel ο οποίος είχε την πρωτοπορία σε όλη τη διάρκεια της ειδικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον ο Al-Attiyah σκαρφάλωσε στην 3η θέση της Γενικής Κατάταξης, εννιά λεπτά πίσω από τον πρώτο Μπαίνει ξανά στη μάχη της νίκης η ToyotaPeterhansel ο οποίος τερμάτισε στη 2η θέση της ειδικής. Στην 3η θέση έμεινε ο Carlos Sainz με το Mini X-Raid ο οποίος υποχώρησε στη 2η θέση της Γενικής Κατάταξης, πίσω από τον Peterhansel. Πολύ καλύτερη ήταν η εμφάνιση του Sebastien Loeb ο οποίος τερμάτισε στην 6η θέση της ειδικής διαδρομής με το Hunter BRX. Ο Γάλλος σκαρφάλωσε στην 7η θέση της Γενικής αλλά απέχει ακόμα 36 λεπτά από την πρώτη θέση μετά το κακό ξεκίνημα στην πρώτη ειδική διαδρομή.

Καλό ήταν το πλασάρισμα και του Serradori με τον Γάλλο να τερματίζει στην 5η θέση της ειδικής, πίσω από τον Al Rajhi ο οποίος επέστρεψε δυνατά με το Toyota έπειτα από μέτριο ξεκίνημα την Κυριακή. Τη δεκάδα της γενικής έκλεισε ο Nani Roma, ενώ ο Al Qassimi με το Peugeot είναι στην 11η θέση Γενικής και ο Prokop με το Ford υποχώρησε στην 13η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Highlights Cars SS2

 

Τα Honda στην κορυφή…

Μεγάλος νικητής στην κατηγορία των μοτοσικλετών ήταν ο Joan Barreda με την Honda. Ο Ισπανός από την αρχή πήρε την πρωτοπορία στην ειδική και έμεινε πρώτος μέχρι το τέλος αφήνοντας σχεδόν 3 λεπτά πίσω του τον Ricky Brabec. Ο Barreda Bort είναι πλέον πρώτος και στην Γενική Κατάταξη, ενώ έφτασε την 25η νίκη του σε ειδική του Dakar ισοφαρίζοντας τον Marc Coma. Στη δεύτερη θέση της ειδικής διαδρομής βρέθηκε ο Brabec με την εργοστασιακή Honda ακολουθώντας τον Barreda στην 2η θέση της Γενικής.

Μεγάλη νίκη για τον Barreda Bort ο οποίος ανέβηκε στην πρώτη θέση της Γενικής

Προβλήματα για Price και Short

Στην 3η θέση τερμάτισε ο Quintavilla με την Husqvarna, ενώ εντυπωσιακός ήταν ο Ross Branch από την Φοβερή εμφάνιση από τον Branch με την Yamaha…Μποτσουάνα ο οποίος έφερε την Yamaha του στην 4η θέση. Πολλά τεχνικά προβλήματα είχε ο Walkner με την KTM ο οποίος έχασε πάνω από 2 ώρες, ενώ εκτός αγώνα έμεινε ο Andrew Short με την Yamaha ο οποίος αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα το οποίο δεν κατάφερε να επισκευάσει. Πολύ πίσω, στην 15η θέση Γενικής έμεινε ο νικητής της 1ης ειδικής διαδρομής Toby Price έχοντας πολλά προβλήματα στους αμμόλοφους. Στη δεκάδα της Γενικής είναι πλέον 2 Honda, 2 Yamaha, 3 Husqvarna, 2 KTM και ένα Sherco.

Επόμενη ειδική διαδρομή η 3η Wadi Ad-Dawasir > Wadi Ad-Dawasir των 630 χιλιομέτρων (403 Km ειδικής διαδρομής).

Highlights Bikes SS2

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dakar 2021: Με εκπλήξεις η πρώτη ημέρα

Dakar 2021: Η μάχη της Αραβικής Χερσονήσου

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης