Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Την προηγούμενη Δευτέρα, μετά το τέλος του Grand Prix της Jerez για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP Φανταστείτε ο Mir ή ο Rins να κερδίσουν το πρωτάθλημα φέτος!προέκυψε ένα νέο το οποίο έπεσε σαν βόμβα στον κόσμο του MotoGP. Μέσα από ανθρώπους της ομάδας Suzuki διέρρευσε ότι η διοίκηση της εταιρείας στην Ιαπωνία κάλεσε τους επικεφαλής της ομάδας και τους ανακοίνωσε πως στο τέλος του 2022 σταματάει η εμπλοκή του εργοστασίου στο κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρασαν περίπου δύο εβδομάδες σιγής και η Suzuki επιτέλους αποφάσισε να επιβεβαιώσει επίσημα ότι όντως εγκαταλείπει το MotoGP. Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει πως οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση είναι καθαρά οικονομικοί. Η Suzuki θέλει να επενδύσει στη νέα γενιά μοτοσικλετών και για αυτόν το λόγο θα ρίξει το βάρος της στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών.

Ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Joan Mir;

Θα έχουμε μεταγραφικές εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό μπορεί να μεταφραστεί ως μια στροφή της εταιρείας προς την ηλεκτροκίνηση ή στην αναζήτηση νέων Ήδη υπάρχουν μνηστήρες για τη θέση της Suzuki στο MotoGP με την Aprilia καιτεχνολογιών προκειμένου οι κινητήρες εσωτερικής καύσης της μάρκας να γίνουν πιο βιώσιμοι. Η Suzuki επίσης αναφέρει πως η απόφαση πάρθηκε έπειτα από συζήτηση με την Dorna κάτι που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν ποινές για το σπάσιμο του συμβολαίου ή έστω αν υπάρξουν να είναι επιδερμικές.

Στην μικρή ανακοίνωση η Suzuki εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στην ομάδα του MotoGP και ευχαρίστησε τους φανατικούς της μάρκας που ακολούθησαν την πορεία της εταιρείας στο πρωτάθλημα από το 2015 μέχρι σήμερα. Όπως και να έχει η Suzuki θα ολοκληρώσει το 2022 έχοντας δύο πολύ δυνατούς αναβάτες και μια πολύ ανταγωνιστική μοτοσικλέτα. Πλέον οι αναβάτες θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν καινούρια στέγη και τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε εξελίξεις και στο μεταγραφικό επίπεδο.

Aprilia και Yamaha φλερτάρουν με τον Alex Rins.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Dorna ρίχνει το γάντι στην Suzuki με σκληρή ανακοίνωση

Επιστρέφει το Suzuki V-Strom 250 το 2023;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης