Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Honda αποφάσισε πριν από τρία χρόνια να ασχοληθεί σοβαρά με το Rally Dakar και όταν παίρνει σοβαράΤέσσερις δυνατούς αναβάτες κατεβάζει το 2022 στο Dakar η Honda. κάτι η ιαπωνική φίρμα πάντα πετυχαίνει το στόχο της. Το 2020 λοιπόν κατάφερε να σταματήσει την KTM η οποία κυριαρχούσε στον πιο σκληρό αγώνα του κόσμου για 19 συνεχόμενα χρόνια κατακτώντας τη νίκη με τη CRF450 Rally. Την επιτυχία της την επανέλαβε το 2021 όταν ο Kevin Benavides κατάκτησε τη νίκη για τους “κόκκινους” γράφοντας με αυτόν τον τρόπο δύο συνεχόμενες νίκες στο διάσημο Dakar.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2022 η Honda μπορεί να έχασε τον Benavides ο οποίος μετακόμισε στην KTM, ωστόσο κατεβάζει μια πολύ δυνατή ομάδα. Αιχμή του δόρατος θα είναι ο Ricky Brabec ο οποίος το 2021 τερμάτισε στην 2η θέση του αγώνα. Μάλιστα είχε κερδίσει 4 ειδικές διαδρομές και έδειχνε ικανός για τη νίκη, αλλά τελικά έμεινε πίσω από τον Benavides.

Ο Ricky Brabec θα ηγηθεί των προσπαθειών της Honda το 2022.

Μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει Dream Team την ομάδα της Honda

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δεύτερος αναβάτης της ομάδας είναι ο Jose Ignacio Cornejo ο οποίος πέρυσι ήταν ανάμεσα στους Η Monster Honda θα έχει εργοστασιακή υποστήριξη στο Dakar φέτος.πρωταγωνιστές κερδίζοντας μια ειδική διαδρομή, οδηγώντας τον αγώνα για τρεις ημέρες. Την τρίτη εργοστασιακή Honda CRF450 Rally θα οδηγήσει ο Joan Barreda Bort με τον Ισπανό να έχει σύμμαχο την εμπειρία του και τις περισσότερες νίκες σε ειδικές διαδρομές στο Dakar. Νέο μέλος της ομάδας είναι ο Χιλιανός Pablo Quintanilla ο οποίος άφησε την Husqvarna για τα… μάτια της Honda το 2022. Ο Quintanilla έχει ανέβει δυο φορές στο βάθρο, ενώ προέρχεται και από τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross-Country.

Η CRF450 Rally κυριάρχησε τα δύο τελευταία χρόνια στο Dakar.

Αισιοδοξία για την 3η συνεχόμενη νίκη

Ο επικεφαλής της ομάδας Monster Energy Honda, Ruben Faria, σχολίασε για τη δυναμική της ομάδας το 2022. “Το 2020 και το 2021 η ομάδα κέρδισε τον αγώνα και καταφέραμε να ανεβάσουμε δύο μοτοσυκλέτες στο βάθρο πέρυσι. Φέτος, το 2022, έχουμε το ρόλο του φαβορί, είμαστε η ομάδα που όλοι θέλουν να κερδίσουν και για αυτό είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για τον αγώνα και να κάνουμε το τρία στα τρία”.

Θυμίζουμε ότι το Rally Dakar 2022 αρχίζει στις 2 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται στις 14 Ιανουαρίου στη Σαουδική Αραβία.

Βίντεο από το “1-2” της Honda το 2021.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Γιάννος Μαυρομματάκης “Ο Flat Tracker”

Ξεχειλίζει από ποιότητα το νέο Honda ADV 350

Ποιος Έλληνας παίρνει μέρος στο Rally Dakar του 2022

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης