Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Σαν βόμβα έπεσε το νέο στον κόσμο του MotoGP και του μηχανοκίνητου αθλητισμού ότι η Suzuki Πάνω που ο Livio Suppo ετοίμαζε το μπάτζετ για τις μεταγραφές του 2023!εγκαταλείπει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο τέλος του 2022. Σε μια συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ομάδας MotoGP και των μεγάλων αφεντικών στην Ιαπωνία τους ανακοινώθηκε ότι στο τέλος του 2022 η Suzuki τραβάει την πρίζα από το project, εγκαταλείποντας τον θεσμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Suzuki είχε ανανεώσει τη συνεργασία της με την Dorna πέρυσι για να μείνει στο MotoGP μέχρι το 2026. Παρόλα αυτά, η οικονομική αστάθεια και τα προβλήματα που έχουν φέρει η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία φαίνεται πως είναι αρκετά για να πείσουν τους επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου της Suzuki να αποφασίσει να βάλει τέλος στο πρόγραμμα.

O Mir είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μετακομίσει στη Repsol Honda.

Θα είναι περίεργο να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα φέτος στην Suzuki και να αποσυρθούν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και το 2012 όταν η Suzuki αποσύρθηκε ξαφνικά από το πρωτάθλημα για να Ο Rins βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας, 20 βαθμούς πίσω από τον πρώτο και η GSX-RR δείχνει δυνατήεπανέλθει πιο δυνατή το 2015 με επικεφαλής τον Davide Brivio. Πλέον υπάρχουν πολλά σενάρια τόσο για τους αναβάτες της ομάδας όσο και για τις δύο μοτοσικλέτες που θα αντικαταστήσουν τις GSX-RR που θα φύγουν. Το πιθανότερο σενάριο είναι ο αριθμός των μοτοσικλετών να παραμείνει ίδιος στις 24 μοτοσικλέτες με την Aprilia να δημιουργεί επιτέλους τη δική της δορυφορική ομάδα.

Όσο για τους αναβάτες, οι Alex Rins και Joan Mir δεν θα δυσκολευτούν να βρουν ομάδα καθώς είναι και οι δύο πολύ ταλαντούχοι. Ο Mir είναι πολύ πιθανό να καταλήξει στην εργοστασιακή Repsol Honda στο πλευρό του Marc Marquez, ενώ ο Rins θα επιδιώξει να πάρει μια θέση στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha στη θέση είτε του Κουαρταράρο αν τελικά φύγει από την ομάδα, είτε του Morbidelli ο οποίος παραπαίει στους πρώτους αγώνες του 2022.

Ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση και αναμένουμε την αντίδραση της Dorna, αλλά και τη θέση της Suzuki για το θέμα.

Κανείς δεν περίμενε τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ιδιαίτερα ο Alex Rins που βρίσκεται σε θέση μάχης για τον τίτλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Ισπανίας: Διαστημικός Bagnaia πήρε την pole position στη Jerez

O «Γιατρός» επέστρεψε στο MotoGP… ως επισκέπτης

Τρομακτικό ατύχημα στον αγώνα Moto2 στην Πορτογαλία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης