Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Πέρασαν κιόλας δύο εβδομάδες από το Grand Prix του Silverstone και το καραβάνι του MotoGP μετακομίζει Ο 13ος γύρος του MotoGP πραγματοποιείται στην Ισπανία.στην Ισπανία. Το τριήμερο 10-12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται ο 13ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP στην πίστα Aragon Motorland στην Ισπανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, το θέμα που κυριαρχεί είναι η συμμετοχή του Maverick Vinales στον αγώνα του Aragon με την Aprilia. Ο Ισπανός, μετά το GP της Βρετανίας έκανε ένα διήμερο τεστ στο Misano με την Aprilia και δεν έχασε χρόνο να δηλώσει στην ομάδα ότι είναι έτοιμος να αγωνιστεί με την RS-GP. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την πρώτη επαφή του Ισπανού με την καινούρια μοτοσικλέτα του.

Το πρόσωπο που μας απασχόλησε περισσότερο από όλους τις τελευταίες εβδομάδες.

Επιστρέφει η ηρεμία στη Yamaha

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Yamaha τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους έπειτα από το χάος που προκάλεσε η αποχώρηση του Vinales. Από το Misano, τον επόμενο αγώνα δηλαδή, ο Franco Morbidelli θα βρεθεί στην εργοστασιακή ομάδα δίπλα στον Fabio Quartararo, ενώ στην ομάδα της Petronas, δίπλα στον Valentino Rossi θα βρεθεί ο Andrea Dovizioso. Ας δούμε όμως τις προβλέψεις για το Grand Prix του Aragon.

Yamaha Monster MotoGP

Στο Silverstone ο Fabio Quartararo έκανε επίδειξη δύναμης κατακτώντας πολύ άνετα τη νίκη. Το Aragon δεν είναι η καλύτερη πίστα για την Yamaha, ωστόσο ο Γάλλος είναι σε τρομερή κατάσταση φέτος.

Πρόβλεψη για Fabio Quartararo: Έχει δείξει ότι είναι γρήγορος παντού, πάει για βάθρο.
Πρόβλεψη για Cal Crutchlow: Στους βαθμούς οριακά.

Fabio Quartararo #20.

Ducati Lenovo Team

Τα πράγματα στην Ducati ήταν δύσκολα στο Silverstone με τους Pecco Bagnaia και Jack Miller να μένουν εκτός βάθρου. Ο Αυστραλός μόνο έκανε καλό αγώνα τερματίζοντας στην 4η θέση.

Πρόβλεψη για Pecco Bagnaia: Θα είναι μέσα στην εξάδα.
Πρόβλεψη για Jack Miller: Μπορεί να παλέψει για το βάθρο.

Jack Mller #43.

Pramac Racing Ducati

Ο φορμαρισμένος Jorge Martin έπεσε θύμα του Marc Marquez στον αγώνα του Silverstone εγκαταλείποντας τον αγώνα. Στο Aragon αναμένεται να είναι ξανά ανάμεσα στους κορυφαίους. Από την άλλη ο Johann Zarco πρέπει να επιστρέψει στα καλά αποτελέσματα αν θέλει να μείνει στη μάχη του τίτλου.

Πρόβλεψη για Johann Zarco: Θα είναι στη μάχη της πεντάδας.
Πρόβλεψη για Jorge Martin: Η ταχύτερη Ducati, ίσως και βάθρο.

Jorge Martin #89.

Suzuki Ecstar Team

Ο Alex Rins επιτέλους έδειξε εκτός από την ταχύτητά του και σταθερότητα κατακτώντας το πρώτο βάθρο του για φέτος. Στο Aragon η Suzuki δουλεύει καλά, κάτι που σημαίνει ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Joan Mir θα είναι μέσα στη μάχη της νίκης.

Πρόβλεψη για Joan Mir: Μέσα στη μάχη της νίκης.
Πρόβλεψη για Alex Rins: Μπορεί το βάθρο, ίσως και τη νίκη.

Alex Rins #42.

ΚΤΜ Red Bull Racing

Ακόμα ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα έφερε ο Brad Binder στην εργοστασιακή KTM στο Silverstone. Από την άλλη ο Miguel Oliveira προσπαθεί να συνέλθει από τον τραυματισμό του και αναμένεται να είναι πιο δυνατός στο Aragon.

Πρόβλεψη για τον Miguel Oliveira: Θα είναι μέσα στην εξάδα.
Πρόβλεψη για τον Brad Binder: Πάλι μπροστά από τον teammate του.

Brad Binder #33.

Aprilia Racing Gresini

Οι σαμπάνιες και οι πανηγυρισμοί στο στρατόπεδο της Aprilia ακόμα να καταλαγιάσουν. Οι Ιταλοί κατάφεραν με τον Aleix Espargaro να κατακτήσουν το πρώτο τους βάθρο και τώρα κοιτάζουν μπροστά με την προσθήκη στην ομάδα του Maverick Vinales.

Πρόβλεψη για τον Aleix Espargaro: Θα είναι μέσα στην οκτάδα.
Πρόβλεψη για τον Maverick Vinales: Μπορεί και μπροστά από τον teammate του.

Maverick Vinales #12.

Repsol Honda Team

Ο Marc Marquez δεν απέφυγε το λάθος ενθουσιασμού και στο Silverstone. Ο Ισπανός της Honda έπεσε στον πρώτο γύρο σε έναν αγώνα που θα μπορούσε να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα. Το Aragon είναι μια από τις αγαπημένες πίστες του Ισπανού. Αντίθετα, ο teammate του Pol Espargaro είχε ένα καλό τριήμερο με pole position και 4η θέση.

Πρόβλεψη για τον Marc Marquez: Ευκαιρία για τη δεύτερη νίκη της σεζόν.
Πρόβλεψη για τον Pol Espargaro: Θα είναι μέσα στην πεντάδα.

Marc Marquez #93.

LCR Honda

Το Aragon είναι πολύ καλή πίστα για τους αναβάτες της LCR Honda. Τόσο ο Taka Nakagami (είχε pole πέρυσι) όσο και ο Alex Marquez (στο βάθρο το 2020), έχουν δείξει καλά στοιχεία και αναμένεται να είναι δυνατοί στην ισπανική πίστα.

Πρόβλεψη για τον Alex Marquez: Θα είναι κοντά στην εξάδα.
Πρόβλεψη για τον Takaaki Nakagami: Μέσα στην οκτάδα.

Alex Marquez #73.

Petronas Yamaha Team

Στην ομάδα της Petronas ο Valentino Rossi είχε ακόμα ένα δύσκολο τριήμερο στο Silverstone τερματίζοντας εκτός βαθμών. Στο Aragon ο Ιταλός θα προσπαθήσει τουλάχιστον να μπει στη δεκάδα. Από την άλλη, ο Βρετανός Jake Dixon θα οδηγήσει για δεύτερη φορά την M1 και θα προσπαθήσει να προσαρμοστεί καλύτερα στη μοτοσικλέτα.

Πρόβλεψη για τον Valentino Rossi: Θα είναι μέσα στους βαθμούς.
Πρόβλεψη για τον Jake Dixon: Εκτός βαθμών

Valentino Rossi #46.

Ensponsorama Ducati/VR46 SKY Ducati

Οι Enea Bastianini και Luca Marini συνεχίζουν την σταθερή τους πορεία στο MotoGP μαθαίνοντας πολλά πράγματα. Στο Silverstone είχαν αρκετές δυσκολίες, αλλά τώρα, στο Aragon η Ducati αναμένεται να είναι πιο δυνατή.

Πρόβλεψη για τον Enea Bastianini: Θα είναι στη δεκάδα.
Πρόβλεψη για τον Luca Marini: Μέσα στους βαθμούς.

Luca Marini #10.

Tech3 KTM Team

Ο Iker Lecuona διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας και στο Silverstone είχε ακόμα έναν πολύ δυνατό αγώνα. Από την άλλη ο Danilo Petrucci έχει καλά αποτελέσματα επίσης, αν και το μυαλό του είναι ήδη στο Dakar.

Πρόβλεψη για τον Danilo Petrucci: Θα είναι στους βαθμούς.
Πρόβλεψη για Iker Lecuona: Μπορεί ακόμα μια δεκάδα.

Iker Lecuona #27.

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στις 15:00 ο αγώνας

Η δράση στην πίστα της Αραγονίας αρχίζει την Παρασκευή με τις ελεύθερες δοκιμές, συνεχίζεται το Σάββατο με τις κατατακτήριες και την Κυριακή έχουμε τον μεγάλο αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίθανη επιστροφή του Vinales στο MotoGP του Aragon

Επιβεβαιώθηκε ο Dovizioso στη Yamaha

MotoGP Μ. Βρετανίας: Χωρίς αντίπαλο ο Quartararo κέρδισε εύκολα στο Silverstone

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης